Отдавна съм хвърлила око на тази рецепта за пилешки пържоли в зелев лист в гювеч по бабина рецепта. Така приготвени те са много крехки и вкусни.
Трябват ви пържоли от пилешки бут, листа от кисело зеле, подправки и гювечета. Сега ще ме питате какви са подходящите подправки, за да се насладите на наистина вкусни пържоли в зелев лист. Аз използвам традиционните вкусове. Пригответе си праз лук, кимион, червен пипер, сух риган и черен пипер. А за да се сготвят перфектно тези пилешки пържоли в зелев лист, аз слагам и кубче MAGGI® Пилешки бульон. Наистина отлична комбинация.
Вижте точните съставки и пробвайте рецептата.
Съставки
1
Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от нашата рецепта за пилешки пържоли в зелев лист е приготвянето на продуктите.Нарежете пилешките пържоли на парчета. Вземете един зелев лист и го разстелете.Поставете пилешкото месо.Овкусете с риган, кимион, червен пипер и черен пипер.Обърнете месото и овкусете отново.Сложете малко праз лук и завийте пържолата в зелевия лист като сарма.
Стъпка 2
5 Мин.
На дъното на глинено гювече сложете зелев лист, поставете и два броя сарма от пилешко месо. Продуктите са за 4 броя гювечета с по два броя пържоли в тях.Когато напълните гювечето, поръсете с праз и покрийте отново със зелев лист.
Стъпка 3
5 Мин.
Разтворете MAGGI® Пилешки бульон в топлата вода и разбъркайте добре.Сложете бульон във всяко гювече.
Стъпка 4
60 Мин.
Печете гювечетата с пържоли на 200 градуса за час.Проверявайте през това време фурната и гювечетата.Трябва да изглеждат така.Приятели, това е една наистина лесна и бърза рецепта за пържоли в зелев лист, която може да приготвите както за празничната трапеза така и за делничното меню.
Стъпка 1
4
Първата стъпка от нашата рецепта за пилешки пържоли в зелев лист е приготвянето на продуктите.Нарежете пилешките пържоли на парчета. Вземете един зелев лист и го разстелете.Поставете пилешкото месо.Овкусете с риган, кимион, червен пипер и черен пипер.Обърнете месото и овкусете отново.Сложете малко праз лук и завийте пържолата в зелевия лист като сарма.
Стъпка 2
4
На дъното на глинено гювече сложете зелев лист, поставете и два броя сарма от пилешко месо. Продуктите са за 4 броя гювечета с по два броя пържоли в тях.Когато напълните гювечето, поръсете с праз и покрийте отново със зелев лист.
Стъпка 3
4
Разтворете MAGGI® Пилешки бульон в топлата вода и разбъркайте добре.Сложете бульон във всяко гювече.
Стъпка 4
4
Печете гювечетата с пържоли на 200 градуса за час.Проверявайте през това време фурната и гювечетата.Трябва да изглеждат така.Приятели, това е една наистина лесна и бърза рецепта за пържоли в зелев лист, която може да приготвите както за празничната трапеза така и за делничното меню.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук