Това ястие е оптимизирано за 5 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от нашата рецепта за пилешки пържоли в зелев лист е приготвянето на продуктите. Нарежете пилешките пържоли на парчета. Вземете един зелев лист и го разстелете. Поставете пилешкото месо. Овкусете с риган, кимион, червен пипер и черен пипер. Обърнете месото и овкусете отново. Сложете малко праз лук и завийте пържолата в зелевия лист като сарма.
На дъното на глинено гювече сложете зелев лист, поставете и два броя сарма от пилешко месо. Продуктите са за 4 броя гювечета с по два броя пържоли в тях. Когато напълните гювечето, поръсете с праз и покрийте отново със зелев лист.
Разтворете MAGGI® Пилешки бульон в топлата вода и разбъркайте добре. Сложете бульон във всяко гювече.
Печете гювечетата с пържоли на 200 градуса за час. Проверявайте през това време фурната и гювечетата. Трябва да изглеждат така. Приятели, това е една наистина лесна и бърза рецепта за пържоли в зелев лист, която може да приготвите както за празничната трапеза така и за делничното меню.