Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Телешко месо с розмарин и картофи на фурна с винен сос

Телешко месо с розмарин и картофи на фурна с винен сос

(0)
100 Мин.
Трудна
Купи сега
Чудесно сочно телешко месо в очарователна комбинация с винен сос и розмарин и нежна картофена гарнитура.
Купи сега

Съставки

6 порции

Това ястие е оптимизирано за 6 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  кг
телешки шол
1  кубче
MAGGI® Телешки ребърца бульон 48х10г
4  глави
лук
500  г
картофи
3  с.л.
зехтин
2  с.л.
свеж розмарин
200  мл
червено вино
2  ч.л.
пшеничено брашно
1  щипка
черен пипер
1  щипка
сол
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Въглехидрати
15.7 g
Енергия
488 kcal
Мазнини
19.9 g
Протеин
56.5 g
Информация на порция

Указания

100 Мин.
  • Стъпка 1

    10 Мин.
    Месото се почиства от жилки и ципи и се "натрива" със сол и черен пипер, след което се намазва със зехтин. В предварително загрят тиган с дебело дъно се запържва месото от всички страни, докато промени цвета си. Това се прави, за да се "запечата" месото и при готвенето да остане сочно.
  • Стъпка 2

    75 Мин.
    Телешкият шол се поставя в тава и се залива с бульона (1 кубче телешки бульон MAGGI®), разтворено в 300 мл вода). Поставя се в гореща фурна на 220 градуса, за да се пече в продължение на 15 минути. След това фурната се намалява на 190 градуса и телешкото се оставя да се пече около час на тази температура.
  • Стъпка 3

    10 Мин.
    Половин час преди да се изпече месото, в тавата поставят обелени и нарязани картофи на кубчета и лук на четвъртинки. Поръсват се с розмарин и сол.
  • Стъпка 4

    5 Мин.
    Щом ястието е готово, се приготвя сосът. За целта в малка тенджера се загрява червено вино, като към него се прибавят сосът (получен при печенето на месото), както и брашно, разтворено в малко количество студена вода. Бърка се непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Овкусява се с черен пипер и сол на вкус, а след това се залива телешкото.
Телешко месо с розмарин и картофи на фурна с винен сос

Стъпка 1 4

Стъпка 1 Стъпка 1 Стъпка 1
: черен пипер, сол, зехтин, телешки шол

Месото се почиства от жилки и ципи и се "натрива" със сол и черен пипер, след което се намазва със зехтин. В предварително загрят тиган с дебело дъно се запържва месото от всички страни, докато промени цвета си. Това се прави, за да се "запечата" месото и при готвенето да остане сочно.

Телешко месо с розмарин и картофи на фурна с винен сос

Стъпка 2 4

Стъпка 2 Стъпка 2
: MAGGI® Телешки ребърца бульон 48х10г

Телешкият шол се поставя в тава и се залива с бульона (1 кубче телешки бульон MAGGI®), разтворено в 300 мл вода). Поставя се в гореща фурна на 220 градуса, за да се пече в продължение на 15 минути. След това фурната се намалява на 190 градуса и телешкото се оставя да се пече около час на тази температура.

Телешко месо с розмарин и картофи на фурна с винен сос

Стъпка 3 4

Стъпка 3 Стъпка 3 Стъпка 3 Стъпка 3
: картофи, зехтин, свеж розмарин, сол

Половин час преди да се изпече месото, в тавата поставят обелени и нарязани картофи на кубчета и лук на четвъртинки. Поръсват се с розмарин и сол.

Телешко месо с розмарин и картофи на фурна с винен сос

Стъпка 4 4

Стъпка 4 Стъпка 4 Стъпка 4 Стъпка 4
: брашно, черен пипер, червено вино

Щом ястието е готово, се приготвя сосът. За целта в малка тенджера се загрява червено вино, като към него се прибавят сосът (получен при печенето на месото), както и брашно, разтворено в малко количество студена вода. Бърка се непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Овкусява се с черен пипер и сол на вкус, а след това се залива телешкото.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
10 + 0 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • сос
  • друг
  • друг
  • яхния
  • вечеря
  • Вечеря
  • Барбекю
  • Картофи
  • Ниско сол
  • остатъци
  • Рожден ден
  • От фурната
  • Местна кухня
  • Печени ястия
  • говеждо месо
  • Семейни ястия
  • Основно ястие
  • Световна кухня
  • Европейска кухня
  • Порция зеленчуци/плодове
  • Източник на протеини
  • Високо съдържание на протеини
  • Braising

Още интересни рецепти

Покажи още рецепти

  • Коледна Капама с телешко месо

    Коледна Капама с телешко месо

    10 Мин. Лесна
  • Крехко телешко с масло и сос

    Крехко телешко с масло и сос

    65 Мин. Лесна
  • Спагети Болонезе с телешко и пармезан

    Спагети Болонезе с телешко и пармезан

    33 Мин. Лесна
  • Зеленчукова супа с телешко месо и пресечена застройка

    Зеленчукова супа с телешко месо и пресечена застройка

    120 Мин. Лесна

Покажи още рецепти

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта