Телешко месо с розмарин и картофи на фурна с винен сос
(0)
100 Мин.
Трудна
Съставки
6
порции
Това ястие е оптимизирано за 6 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Месото се почиства от жилки и ципи и се "натрива" със сол и черен пипер, след което се намазва със зехтин. В предварително загрят тиган с дебело дъно се запържва месото от всички страни, докато промени цвета си. Това се прави, за да се "запечата" месото и при готвенето да остане сочно.
Стъпка 2
75 Мин.
Телешкият шол се поставя в тава и се залива с бульона (1 кубче телешки бульон MAGGI®), разтворено в 300 мл вода). Поставя се в гореща фурна на 220 градуса, за да се пече в продължение на 15 минути. След това фурната се намалява на 190 градуса и телешкото се оставя да се пече около час на тази температура.
Стъпка 3
10 Мин.
Половин час преди да се изпече месото, в тавата поставят обелени и нарязани картофи на кубчета и лук на четвъртинки. Поръсват се с розмарин и сол.
Стъпка 4
5 Мин.
Щом ястието е готово, се приготвя сосът. За целта в малка тенджера се загрява червено вино, като към него се прибавят сосът (получен при печенето на месото), както и брашно, разтворено в малко количество студена вода. Бърка се непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Овкусява се с черен пипер и сол на вкус, а след това се залива телешкото.
Стъпка 1
4
:
черен пипер, сол, зехтин, телешки шол
Месото се почиства от жилки и ципи и се "натрива" със сол и черен пипер, след което се намазва със зехтин. В предварително загрят тиган с дебело дъно се запържва месото от всички страни, докато промени цвета си. Това се прави, за да се "запечата" месото и при готвенето да остане сочно.
Стъпка 2
4
:
MAGGI® Телешки ребърца бульон 48х10г
Телешкият шол се поставя в тава и се залива с бульона (1 кубче телешки бульон MAGGI®), разтворено в 300 мл вода). Поставя се в гореща фурна на 220 градуса, за да се пече в продължение на 15 минути. След това фурната се намалява на 190 градуса и телешкото се оставя да се пече около час на тази температура.
Стъпка 3
4
:
картофи, зехтин, свеж розмарин, сол
Половин час преди да се изпече месото, в тавата поставят обелени и нарязани картофи на кубчета и лук на четвъртинки. Поръсват се с розмарин и сол.
Стъпка 4
4
:
пшеничено брашно, черен пипер, червено вино
Щом ястието е готово, се приготвя сосът. За целта в малка тенджера се загрява червено вино, като към него се прибавят сосът (получен при печенето на месото), както и брашно, разтворено в малко количество студена вода. Бърка се непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Овкусява се с черен пипер и сол на вкус, а след това се залива телешкото.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук