Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Крехко телешко с масло и сос

Крехко телешко с масло и сос

(0)
65 Мин.
Лесна
Приятели, насладете се на тези крехки телешки късчета в богат маслен сос, приятно ухаещ на свежа мащерка и поднесени върху свежо пюре от грах. Това задушено телешко месо с вкусен сос е невероятно вкусно и всъщност се приготвя доста бързо. Сигурно няма да повярвате, че това е телешко на тиган, нали? Обожавам ястия с богат сос и неповторим вкус, точно като това. Когато става дума за рецепта за задушено месо или ястие богато на сос, препоръчвам да пробвате новите MAGGI® течни бульони. Днес, аз използвам MAGGI® Течен телешки бульон, който се характеризира с богат вкус на месо и наситен цвят. Той е направен на базата на бавно приготвен телешки бульон, което го прави и идеална добавка към тъмни сосове, яхнии и печени меса. Много съм доволна от цялата серия течни бульони и ги препоръчвам горещо.

Съставки

4

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  г
телешко месо
100  г
масло
0.5  връзка
свежа мащерка
5  скилидки
чесън
2  с.л.
MAGGI® Течен бульон Телешки 160g
1 
дафинов лист
1  щипка
черен пипер
200  г
грах
4  стръкa
копър
1  щипка
сол
0.5 
лимон
20  мл
зехтин
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Въглехидрати
11.2 g
Енергия
439.5 kcal
Мазнини
30.5 g
Протеин
30.5 g
Информация на порция

Указания

65 Мин.
  • Стъпка 1

    5 Мин.
    Първата стъпка от рецептата за крехко телешко с вкусен сос е нарязването на месото на тънки късове тип малки пържоли. Дебелината е като на стек аламинут или под 1 см. Нарежете чесъна и подгответе по-дълбок тиган. Крехко телешко с масло и сос
  • Стъпка 2

    5 Мин.
    В подходящ съд се слага маслото заедно с мащерката, чесъна и дафиновия лист. Когато маслото се разтопи, отгоре се подрежда телешкото месо. Запечатва се за около минута и се обръща. Крехко телешко с масло и сос
  • Стъпка 3

    45 Мин.
    Веднага след това се добавя MAGGI® Течен телешки бульон. Сега идва много важен момент, за да се насладите на наистина крехко месо е хубаво да го готвите около 5 минути. Но при положение, че не успеете да усетите кога да махнете ястието от котлона, ви съветвам да сложите капака и да задушите месото за 45 минути. Така ще получите богат сос и наистина разпадащо се при допир в приборите месо. Крехко телешко с масло и сос
  • Стъпка 4

    5 Мин.
    Приготвяне на свежо пюре от грах. В блендер сложете 200 грама грах от консерва, зехтина, копъра, чесъна и сока от лимона, и блендирайте до получаване на пюре. Крехко телешко с масло и сос
  • Стъпка 5

    5 Мин.
    Използвайте пюрето за основа на ястието. Разпределете го в подходяща чиния. Подредете готово месо. Соса, в който се готви телешкото се пасира, за да смесят идеално всички билки и вкусове. Полейте със соса. Ето и готовата рецепта за крехките телешки късчета със сос. За още свежест, може да поръсите със свежа рукола. Тя придава невероятен вкус на ястието. На това му казвам аз домашна вкусотия. Крехко телешко с масло и сос
Крехко телешко с масло и сос

Стъпка 1 5

Първата стъпка от рецептата за крехко телешко с вкусен сос е нарязването на месото на тънки късове тип малки пържоли. Дебелината е като на стек аламинут или под 1 см. Нарежете чесъна и подгответе по-дълбок тиган.

Крехко телешко с масло и сос

Стъпка 2 5

В подходящ съд се слага маслото заедно с мащерката, чесъна и дафиновия лист. Когато маслото се разтопи, отгоре се подрежда телешкото месо. Запечатва се за около минута и се обръща.

Крехко телешко с масло и сос

Стъпка 3 5

Веднага след това се добавя MAGGI® Течен телешки бульон. Сега идва много важен момент, за да се насладите на наистина крехко месо е хубаво да го готвите около 5 минути. Но при положение, че не успеете да усетите кога да махнете ястието от котлона, ви съветвам да сложите капака и да задушите месото за 45 минути. Така ще получите богат сос и наистина разпадащо се при допир в приборите месо.

Крехко телешко с масло и сос

Стъпка 4 5

Приготвяне на свежо пюре от грах. В блендер сложете 200 грама грах от консерва, зехтина, копъра, чесъна и сока от лимона, и блендирайте до получаване на пюре.

Крехко телешко с масло и сос

Стъпка 5 5

Използвайте пюрето за основа на ястието. Разпределете го в подходяща чиния. Подредете готово месо. Соса, в който се готви телешкото се пасира, за да смесят идеално всички билки и вкусове. Полейте със соса. Ето и готовата рецепта за крехките телешки късчета със сос. За още свежест, може да поръсите със свежа рукола. Тя придава невероятен вкус на ястието. На това му казвам аз домашна вкусотия.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
6 + 1 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • сос
  • Обяд
  • друг
  • Брънч
  • Фюжън
  • С месо
  • Вечеря
  • Уикенд
  • Ниско сол
  • От тигана
  • Топ ястие
  • Втори курс
  • Зеленчуци
  • Печени ястия
  • говеждо месо
  • Семейни ястия
  • Основно ястие
  • Домашни птици
  • Световна кухня
  • Бобови растения / леща / боб
  • Романтична среща
  • Източник на протеини
  • Високо съдържание на протеини
  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта