Неусетно сякаш дойде и моментът когато от свежите плодове и зеленчуци, преминаваме към сушените плодове и зеленчуци. Комбинирането на сушени плодове с месо е новата ми страст в кухнята. Обожавам да хвърлям фокус на бързите рецепти за вечеря, които хем са познати, хем има и нещо различно, което прави вечерята специална.
Така специална ще е и днешната рецепта за свинско със сини сливи, праз и гъби. Бърза вечеря със свинско месо, която включва в себе си сезонни продукти и много, много вкусове, а в същото време ви трябват 3-4 продукта.
Използвам няколко гъби печурки, една глава праз лук и 150 грама сушени сини сливи. Сосчето, приятели, се получи от една любима моя съставка, а именно MAGGI® Телешки течен бульон и малко вино.
На финала, ястието поднасям с накълцани стръкчета розмарин и кора от лимон.
Свежестта на лимона и ароматът на розмарина, дават на ястието неповторим вкус.
Продължавам с рецептатата, а вие тествайте още днес!
Съставки
4
порции
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата е приготвянето на продуктите. Нарежете на жулиени свинския врат. Нарежете праза на колелца. Нарежете гъбите.
Стъпка 2
5 Мин.
Сложете мазнината в подходящ тиган. Когато се сгорещи задушете за кратко гъбите и праза.
Добавете месото. Сложете сините сливи и телешкия бульон.
Гответе около 5 минути.
Стъпка 3
20 Мин.
Изсипете виното. Подправете с подправките.
Разбъркайте добре и сложете капак, за да се задуши.
Гответе 20 минути или до готовност на месото.
При мен се сготвих до идеално крехко месо за 20 минути.
Стъпка 4
5 Мин.
Поднесете готовото свинско със сини сливи с резен лимон, накълцан розмарин и настъргана кора на лимон.
Комбинация, която си струва да бъде опитана, просто защото щастието е домашно приготвено!
Стъпка 1
4
Първата стъпка от рецептата е приготвянето на продуктите. Нарежете на жулиени свинския врат. Нарежете праза на колелца. Нарежете гъбите.
Стъпка 2
4
Сложете мазнината в подходящ тиган. Когато се сгорещи задушете за кратко гъбите и праза.
Добавете месото. Сложете сините сливи и телешкия бульон.
Гответе около 5 минути.
Стъпка 3
4
Изсипете виното. Подправете с подправките.
Разбъркайте добре и сложете капак, за да се задуши.
Гответе 20 минути или до готовност на месото.
При мен се сготвих до идеално крехко месо за 20 минути.
Стъпка 4
4
Поднесете готовото свинско със сини сливи с резен лимон, накълцан розмарин и настъргана кора на лимон.
Комбинация, която си струва да бъде опитана, просто защото щастието е домашно приготвено!
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук