Ризото с гъбен сос
30Мин.
Лесна
Днешното ризото с гъби и пармезан ще задоволи вкуса на всеки кулинарен критик. Така стана и с моите хора у дома. Гъбеното ми ризото още се готвеше и около мен имаше гладна публика.
Това ризото със сметана и гъби се оказа истинско попадение.
За днешната рецепта за ризото с гъбен сос използвам гъби печурки.
150 г
ориз
150 г
печурки
400 мл
вода
0.5 глава
лук
2 скилидки
чесън
2 с.л.
зехтин
100 мл
вода
1 щипка
мащерка
1 щипка
черен пипер
50 г
пармезан
.
Хранителна стойност
Информация на порция
Указания
30 Мин.
Подгответе зеленчуците.
5 Мин.
Нарежете на ситно лука и чесъна. Нарежете и гъбите.Вземете тиган, в които да сложите зехтина, стрък мащерка, черен пипер и кимион.За около минута оставете подправките да се готвят в зехтина.Така пускат своя аромат и вкус.
Добавете лука и чесъна.
5 Мин.
Гответе около 2 минути.Добавете гъбите.Върнете на котлона за 2-3 минути.
Сложете ориза и разбъркайте.
20 Мин.
Добавете 100 мл вода и оставете ориза да я поеме.През това време разтворете Maggi идея за Пиле с гъбен сос в 400 мл вода.Разбъркайте добре.Махнете тигана от котлона и залейте със соса.Разбъркайте сместа и върнете отново на котлона, като поставите капак.Гответе така 20 минути, като разбърквате от време на време.Когато ориза е готов, поръсете с мащерка и пармезан.Поднесете порция Ризото с гъбен сос.
Рецептата като PDF
ЗапазиRecipe Adimo
Коментар 0