Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ризото с гъбен сос

(0)
30Мин.
Лесна
Днешното ризото с гъби и пармезан ще задоволи вкуса на всеки кулинарен критик. Така стана и с моите хора у дома. Гъбеното ми ризото още се готвеше и около мен имаше гладна публика. Това ризото със сметана и гъби се оказа истинско попадение. За днешната рецепта за ризото с гъбен сос използвам гъби печурки.

Съставки

-
4 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

150  г
ориз
150  г
печурки
400  мл
вода
0.5  глава
лук
2  скилидки
чесън
2  с.л.
зехтин
100  мл
вода
1  щипка
мащерка
1  щипка
черен пипер
50  г
пармезан

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Енергия
271.71 kcal
Въглехидрати
34.16 g
Мазнини
10.94 g
Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

30 Мин.
Подгответе зеленчуците.
5 Мин.
Нарежете на ситно лука и чесъна. Нарежете и гъбите. Вземете тиган, в които да сложите зехтина, стрък мащерка, черен пипер и кимион. За около минута оставете подправките да се готвят в зехтина. Така пускат своя аромат и вкус.
Добавете лука и чесъна.
5 Мин.
Гответе около 2 минути. Добавете гъбите. Върнете на котлона за 2-3 минути.
Сложете ориза и разбъркайте.
20 Мин.
Добавете 100 мл вода и оставете ориза да я поеме. През това време разтворете Maggi идея за Пиле с гъбен сос в 400 мл вода. Разбъркайте добре. Махнете тигана от котлона и залейте със соса. Разбъркайте сместа и върнете отново на котлона, като поставите капак. Гответе така 20 минути, като разбърквате от време на време. Когато ориза е готов, поръсете с мащерка и пармезан. Поднесете порция Ризото с гъбен сос.
Ризото с гъбен сос

Подгответе зеленчуците. 3

Нарежете на ситно лука и чесъна. Нарежете и гъбите. Вземете тиган, в които да сложите зехтина, стрък мащерка, черен пипер и кимион. За около минута оставете подправките да се готвят в зехтина. Така пускат своя аромат и вкус.

Ризото с гъбен сос

Добавете лука и чесъна. 3

Гответе около 2 минути. Добавете гъбите. Върнете на котлона за 2-3 минути.

Ризото с гъбен сос

Сложете ориза и разбъркайте. 3

Добавете 100 мл вода и оставете ориза да я поеме. През това време разтворете Maggi идея за Пиле с гъбен сос в 400 мл вода. Разбъркайте добре. Махнете тигана от котлона и залейте със соса. Разбъркайте сместа и върнете отново на котлона, като поставите капак. Гответе така 20 минути, като разбърквате от време на време. Когато ориза е готов, поръсете с мащерка и пармезан. Поднесете порция Ризото с гъбен сос.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
4
Бихте ли препоръчали този продукт на ваши приятели?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
Image CAPTCHA
Въведете символите показани в изображението.
Моля, попълнете полето captcha