Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ризото с гъбен сос

0
30Мин.
Лесна
Днешното ризото с гъби и пармезан ще задоволи вкуса на всеки кулинарен критик. Така стана и с моите хора у дома. Гъбеното ми ризото още се готвеше и около мен имаше гладна публика. Това ризото със сметана и гъби се оказа истинско попадение. За днешната рецепта за ризото с гъбен сос използвам гъби печурки.

Съставки

-
4 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

150 г
ориз
150 г
печурки
400 мл
вода
0.5 глава
лук
2 скилидки
чесън
2 с.л.
зехтин
100 мл
вода
1 щипка
мащерка
1 щипка
черен пипер
50 г
пармезан

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

30 Мин.
Подгответе зеленчуците.
5 Мин.
Нарежете на ситно лука и чесъна. Нарежете и гъбите.Вземете тиган, в които да сложите зехтина, стрък мащерка, черен пипер и кимион.За около минута оставете подправките да се готвят в зехтина.Така пускат своя аромат и вкус.
Добавете лука и чесъна.
5 Мин.
Гответе около 2 минути.Добавете гъбите.Върнете на котлона за 2-3 минути.
Сложете ориза и разбъркайте.
20 Мин.
Добавете 100 мл вода и оставете ориза да я поеме.През това време разтворете Maggi идея за Пиле с гъбен сос в 400 мл вода.Разбъркайте добре.Махнете тигана от котлона и залейте със соса.Разбъркайте сместа и върнете отново на котлона, като поставите капак.Гответе така 20 минути, като разбърквате от време на време.Когато ориза е готов, поръсете с мащерка и пармезан.Поднесете порция Ризото с гъбен сос.
Ризото с гъбен сос

Подгответе зеленчуците. 3

Нарежете на ситно лука и чесъна. Нарежете и гъбите.Вземете тиган, в които да сложите зехтина, стрък мащерка, черен пипер и кимион.За около минута оставете подправките да се готвят в зехтина.Така пускат своя аромат и вкус.

Ризото с гъбен сос

Добавете лука и чесъна. 3

Гответе около 2 минути.Добавете гъбите.Върнете на котлона за 2-3 минути.

Ризото с гъбен сос

Сложете ориза и разбъркайте. 3

Добавете 100 мл вода и оставете ориза да я поеме.През това време разтворете Maggi идея за Пиле с гъбен сос в 400 мл вода.Разбъркайте добре.Махнете тигана от котлона и залейте със соса.Разбъркайте сместа и върнете отново на котлона, като поставите капак.Гответе така 20 минути, като разбърквате от време на време.Когато ориза е готов, поръсете с мащерка и пармезан.Поднесете порция Ризото с гъбен сос.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Recipe Adimo
Благодарим за оценката!
Очакваме Вашето ревю!

Вече оценихте тази рецепта/ продукт.

Моля, оценете! Повече звезди означават по-висок рейтинг!

Изпрати
Asset 10

Коментар 0

0/4000
Изберете валидно потребителско име с дължина от 3 до 15 символа. Използвайте буквите от А до Z и цифрите от 0 до 9.
Потребителско име