Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Разтворете MAGGI® Малки тайни Пиле 4 Сирена в 400 мл вода. Нарежете лука на ситно, месото - на кубчета, а гъбите - на филийки.
Запържете лука в двата вида мазнина, докато стане прозрачен. Прибавете месото и гъбите и ги запържете за 2-3 минути. Добавете ориза и бъркайки непрекъснато, налейте фикса на малки части. След като се абсорбира напълно от ориза, долейте още 400 мл вода. Гответе на слаб огън около 30 минути. Към края прибавете пармезана.
Сервирайте ризотото топло, поръсено с допълнително пармезан и овкусено с черен пипер и сол.