Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Кюфтенца Болонезе

Кюфтенца Болонезе

(0)
32 Мин.
Средно трудна
Темата за любимите традиционни български кюфтета е винаги актуална. Всеки си има стара рецепта за кюфтета на скара или си спомня как майка му прави най-вкусни и сочни пържени кюфтета. Като се замисля всеки дом си има своя любима рецепта за кюфтета, нали? Днес реших да разнообразя нашите кюфтенца с вкусен домашен сос болонезе. Обичам този италиански сос, а за повече вкус към кюфтетата добавям кашкавал и босилек. В идеален синхрон са със соса болоенезе. Както и в останалите мои рецепти за ястия със сос болонезе, така и тук избирам да ползвам MAGGI® Идея за Спагети Болонезе. MAGGI® Идея за Спагети Болонезе съдържа специална селекция любими зеленчуци и подправки, точно съчетани за да се насладите на вкусен домашен болонезе сос само за няколко минути.

Съставки

4

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  г
кайма
3  скилидки
чесън
0.5  глава
лук
6  листа
босилек
50  г
кашкавал
1 
MAGGI® Идея за Спагети Болонезе 50г
300  мл
студена вода
1  щипка
босилек
1  щипка
сол
1  щипка
черен пипер
1  с.л.
пармезан
1  с.л.
зехтин
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Въглехидрати
15.5 g
Енергия
508.4 kcal
Мазнини
39.8 g
Протеин
21.7 g
Информация на порция

Указания

32 Мин.
  • Стъпка 1

    3 Мин.
    Първата стъпка от тази рецепта за Болонезе кюфтенца е нарязването на ситно на чесъна, лука и листата босилек. Следва омесване на кайма за кюфтета със сос болоензе. Сложете чесъна, лука, босилека и подправките към каймата. Омесете я на ръце докато се смесят добре съставките. Кюфтенца Болонезе
  • Стъпка 2

    2 Мин.
    От каймата се взема едно топче и се сплесква. В средата се поставя нарязани на ситно парчета кашкавал. Оформяме кюфтенцата. Готовите кюфтета се оставят за кратко. Кюфтенца Болонезе
  • Стъпка 3

    2 Мин.
    Смесваме MAGGI® Идея за Спагети Болонезе в студена вода и разбъркваме добре. Кюфтенца Болонезе
  • Стъпка 4

    5 Мин.
    В тиган се слага мазнина и кюфтетата ссе запечатват от двете страни за кратко или до златисто. Кюфтенца Болонезе
  • Стъпка 5

    20 Мин.
    Следва приготвянето на сос болонезе. Залейте кюфтетата със сос и върнете на котлона. Гответе няколко минути до сгъстяването на сос Болонезе. Готовите Болонезе кюфтенца се поръсват с босилек и пармезан или кашкавал. Приятели, нашата рецепта за Болонезе кюфтенца е изпълнена бързо и лесно. Сега остава и вие да си забъркате и да споделите отзиви с мен в социалните мрежи. Кюфтенца Болонезе
Кюфтенца Болонезе

Стъпка 1 5

Първата стъпка от тази рецепта за Болонезе кюфтенца е нарязването на ситно на чесъна, лука и листата босилек. Следва омесване на кайма за кюфтета със сос болоензе. Сложете чесъна, лука, босилека и подправките към каймата. Омесете я на ръце докато се смесят добре съставките.

Кюфтенца Болонезе

Стъпка 2 5

От каймата се взема едно топче и се сплесква. В средата се поставя нарязани на ситно парчета кашкавал. Оформяме кюфтенцата. Готовите кюфтета се оставят за кратко.

Кюфтенца Болонезе

Стъпка 3 5

Смесваме MAGGI® Идея за Спагети Болонезе в студена вода и разбъркваме добре.

Кюфтенца Болонезе

Стъпка 4 5

В тиган се слага мазнина и кюфтетата ссе запечатват от двете страни за кратко или до златисто.

Кюфтенца Болонезе

Стъпка 5 5

Следва приготвянето на сос болонезе. Залейте кюфтетата със сос и върнете на котлона. Гответе няколко минути до сгъстяването на сос Болонезе. Готовите Болонезе кюфтенца се поръсват с босилек и пармезан или кашкавал. Приятели, нашата рецепта за Болонезе кюфтенца е изпълнена бързо и лесно. Сега остава и вие да си забъркате и да споделите отзиви с мен в социалните мрежи.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
11 + 2 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • сос
  • Обяд
  • купа
  • С месо
  • яхния
  • вечеря
  • Вечеря
  • Делник
  • Кипене
  • За двама
  • Топ ястие
  • Втори курс
  • Семейни ястия
  • Основно ястие
  • Световна кухня
  • Източник на протеини
  • Ниско съдържание на захар

Още интересни рецепти

Покажи още рецепти

  • Кюфтенца от броколи

    Кюфтенца от броколи

    40 Мин. Лесна
  • Постни кюфтенца от грах на фурна

    Постни кюфтенца от грах на фурна

    40 Мин. Лесна
  • Шишчета от кюфтенца и зеленчуци

    Шишчета от кюфтенца и зеленчуци

    50 Мин. Лесна
  • Барбекю кюфтенца

    Барбекю кюфтенца

    30 Мин. Лесна

Покажи още рецепти

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта