Това ястие е оптимизирано за 6 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за кюфтенца на шиш е овкусяването на каймата. Към смляното месо добавете подправката. Омесете добре и оставете за 20 минути.
През това време почистете зеленчуците и ги нарежете. Мариноване на зеленчуците. Вземете дълбока купа и сложете олиото в нея. Добавете подправката за грил. Разбъркайте добре. Сложете зеленчуците и отново омесете внимателно.
Вземете дървени шишчета и внимателно ги подредете. Аз ги направих като се започва с морков, гъба, кюфте, чушка, тиквичка, кюфте, тиквичка, гъба, кюфте, чушка, тиквичка, морков. Разбира се вие може да ги подредите по ваше желание и ред.
Изпечете ги на скара, грил тиган, грил или барбекю до готовност. Аз използвах скара и печенето ми отне около 20 минути. Шишчетата са 8 броя и са достатъчни за 4 порции. Е, приятели мисис Грил е готова и поднася шишчетата с кюфтенца и зеленчуци.