Днес на фокус идва едно от любимите варива на българите и не само.
Ще ви споделя кафява леща рецепта, която мисля, че ще се превърне в любимия ви вид хумус или разядка. Този ароматен и пленителен дип от леща се приготвя много лесно.
Благодарим за рецептата на нашия любим домашен готвач Теодора Титова. Заедно с Теди всеки ден доказваме, че готвенето у дома е достъпно и изненадващо лесно удоволствие. Още нейни вдъхновяващи рецепти ще откриете в блога й „Домашни вкусотии“.
Съставки
4
порции
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
В тенджера се слага лещата и кубчето бульон.
Слагаме водата.
Варим на умерен котлон до сваряване на лещата.
Като се следим водата в тенджерата.
Когато лещата е готова се маха от котлона и се оставя да се охлади.
Охладената леща се поставя в блендер.
5 Мин.
Добавяме зехтина, чесъна, солта, черен пипер и магданоз.
Блендираме до получаване на пастет от леща.
Слагаме готовата разядка от леща в чиния.
5 Мин.
Поливаме със струя зехтин и поръсваме с червен пипер.
Аз избрах да поднеса моята разядка/хумус от леща със сухари.
Невероятно засищащо, вкусно, ароматно и полезно предложение за предястие и идеална рецепта за хумус.
Почистете лещата.
3
В тенджера се слага лещата и кубчето бульон.
Слагаме водата.
Варим на умерен котлон до сваряване на лещата.
Като се следим водата в тенджерата.
Когато лещата е готова се маха от котлона и се оставя да се охлади.
Охладената леща се поставя в блендер.
3
Добавяме зехтина, чесъна, солта, черен пипер и магданоз.
Блендираме до получаване на пастет от леща.
Слагаме готовата разядка от леща в чиния.
3
Поливаме със струя зехтин и поръсваме с червен пипер.
Аз избрах да поднеса моята разядка/хумус от леща със сухари.
Невероятно засищащо, вкусно, ароматно и полезно предложение за предястие и идеална рецепта за хумус.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук