Обичам да правя малко по-различни комбинации в кухнята, така се раждат наистина вкусни рецепти като тази рецепта за ризото от леща.
Сигурна съм, че малко хора ще решат да комбинират леща, тиква, гъби чесън и MAGGI® Trattoria a casa рецепта за Ризото с пиле и гъби.
Харесва ми да представям вариации на MAGGI® идеите като тази.
Като например рецепта за ризото с тиква, рецепта за прясно зеле с кайма, рецепта за мусака от броколи, рецепта за кюфтета от гъби, рецепта за Радомирска кавърма, рецепта за патладжан миланезе, рецепта за имамбаялдъ с миланезе сос.
Когато моето ризото с леща и тиква стана готово и го опитах, едва се спрях да хапвам. Комбинацията е страхотна.
И зная, че много от вас ще попитат, дали лещата се сготви?
Дааа, сготви се идеално.
Получи се страхотно ястие с тиква и леща.
Съставки
1
Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за ризото с леща и тиква е подготовката на продуктите.В тиган сложете зехтина.Когато се сгорещи добавете гъбите и чесъна.Сотирайте за минута, две.
Стъпка 2
5 Мин.
Добавете тиквата и разбъркайте.Сложете капак на тигана и задушете за 5 минути.
Стъпка 3
5 Мин.
Измийте добре лещата. Исипете я към тиквата.Отново сложете капак на тигана и задупете за 5 минути.Тиквата пуска течност и с помощта на капака, ястието се задушава и не е необходимо да слагате вода.
Стъпка 4
2 Мин.
В подходяща купа изсипете MAGGI® Рецепта за Ризото с пиле и гъби и добавете студена вода.Разбъркайте добре.
Стъпка 5
20 Мин.
Залейте лещата и тиквата с получената смес.Разбъркайте добре.Сложете капака отново.Върнете на котлана, който трябва да е на умерена температура.Ястието трябва да къкри спокойно.От време на време разбърквайте.След 20 минути ризотото с леща и тиква е готово.
Стъпка 6
3 Мин.
Приятели, когато ястието е готово го оставете да си почине минута две.Поднесете го с малко мащерка за допълване на аромата.Вкусът е пленителен.Мен така ме плени, че замалко да си хапна цялото количество сама.Определено това е ризото с тикв аи леща ме спечели.Ще се радвам да спечели и вас.
Стъпка 1
6
Първата стъпка от рецептата за ризото с леща и тиква е подготовката на продуктите.В тиган сложете зехтина.Когато се сгорещи добавете гъбите и чесъна.Сотирайте за минута, две.
Стъпка 2
6
Добавете тиквата и разбъркайте.Сложете капак на тигана и задушете за 5 минути.
Стъпка 3
6
Измийте добре лещата. Исипете я към тиквата.Отново сложете капак на тигана и задупете за 5 минути.Тиквата пуска течност и с помощта на капака, ястието се задушава и не е необходимо да слагате вода.
Стъпка 4
6
В подходяща купа изсипете MAGGI® Рецепта за Ризото с пиле и гъби и добавете студена вода.Разбъркайте добре.
Стъпка 5
6
Залейте лещата и тиквата с получената смес.Разбъркайте добре.Сложете капака отново.Върнете на котлана, който трябва да е на умерена температура.Ястието трябва да къкри спокойно.От време на време разбърквайте.След 20 минути ризотото с леща и тиква е готово.
Стъпка 6
6
Приятели, когато ястието е готово го оставете да си почине минута две.Поднесете го с малко мащерка за допълване на аромата.Вкусът е пленителен.Мен така ме плени, че замалко да си хапна цялото количество сама.Определено това е ризото с тикв аи леща ме спечели.Ще се радвам да спечели и вас.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук