Приятели, насладете се на тези крехки телешки късчета в богат маслен сос, приятно ухаещ на свежа мащерка и поднесени върху свежо пюре от грах.
Това задушено телешко месо с вкусен сос е невероятно вкусно и всъщност се приготвя доста бързо.
Сигурно няма да повярвате, че това е телешко на тиган, нали?
Обожавам ястия с богат сос и неповторим вкус, точно като това.
Когато става дума за рецепта за задушено месо или ястие богато на сос, препоръчвам да пробвате новите MAGGI® течни бульони. Днес, аз използвам MAGGI® Течен телешки бульон, който се характеризира с богат вкус на месо и наситен цвят. Той е направен на базата на бавно приготвен телешки бульон, което го прави и идеална добавка към тъмни сосове, яхнии и печени меса.
Много съм доволна от цялата серия течни бульони и ги препоръчвам горещо.
Съставки
1
Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за крехко телешко с вкусен сос е нарязването на месото на тънки късове тип малки пържоли.
Дебелината е като на стек аламинут или под 1 см.
Нарежете чесъна и подгответе по-дълбок тиган.
Стъпка 2
5 Мин.
В подходящ съд се слага маслото заедно с мащерката, чесъна и дафиновия лист.
Когато маслото се разтопи, отгоре се подрежда телешкото месо.
Запечатва се за около минута и се обръща.
Стъпка 3
45 Мин.
Веднага след това се добавя MAGGI® Течен телешки бульон.
Сега идва много важен момент, за да се насладите на наистина крехко месо е хубаво да го готвите около 5 минути.
Но при положение, че не успеете да усетите кога да махнете ястието от котлона, ви съветвам да сложите капака и да задушите месото за 45 минути.
Така ще получите богат сос и наистина разпадащо се при допир в приборите месо.
Стъпка 4
5 Мин.
Приготвяне на свежо пюре от грах.
В блендер сложете 200 грама грах от консерва, зехтина, копъра, чесъна и сока от лимона, и блендирайте до получаване на пюре.
Стъпка 5
5 Мин.
Използвайте пюрето за основа на ястието.
Разпределете го в подходяща чиния. Подредете готово месо.
Соса, в който се готви телешкото се пасира, за да смесят идеално всички билки и вкусове. Полейте със соса.
Ето и готовата рецепта за крехките телешки късчета със сос.
За още свежест, може да поръсите със свежа рукола.
Тя придава невероятен вкус на ястието.
На това му казвам аз домашна вкусотия.
Стъпка 1
5
Първата стъпка от рецептата за крехко телешко с вкусен сос е нарязването на месото на тънки късове тип малки пържоли.
Дебелината е като на стек аламинут или под 1 см.
Нарежете чесъна и подгответе по-дълбок тиган.
Стъпка 2
5
В подходящ съд се слага маслото заедно с мащерката, чесъна и дафиновия лист.
Когато маслото се разтопи, отгоре се подрежда телешкото месо.
Запечатва се за около минута и се обръща.
Стъпка 3
5
Веднага след това се добавя MAGGI® Течен телешки бульон.
Сега идва много важен момент, за да се насладите на наистина крехко месо е хубаво да го готвите около 5 минути.
Но при положение, че не успеете да усетите кога да махнете ястието от котлона, ви съветвам да сложите капака и да задушите месото за 45 минути.
Така ще получите богат сос и наистина разпадащо се при допир в приборите месо.
Стъпка 4
5
Приготвяне на свежо пюре от грах.
В блендер сложете 200 грама грах от консерва, зехтина, копъра, чесъна и сока от лимона, и блендирайте до получаване на пюре.
Стъпка 5
5
Използвайте пюрето за основа на ястието.
Разпределете го в подходяща чиния. Подредете готово месо.
Соса, в който се готви телешкото се пасира, за да смесят идеално всички билки и вкусове. Полейте със соса.
Ето и готовата рецепта за крехките телешки късчета със сос.
За още свежест, може да поръсите със свежа рукола.
Тя придава невероятен вкус на ястието.
На това му казвам аз домашна вкусотия.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук