Смея да твърдя, че бохчата с пилешко се превърна в любима вкусотия на много семейства в България.
Идват прекрасни празнични дни, през които ще гостуваме на скъпи хора или ще посрещаме близки.
Вдъхновена от тях, обогатих базовата рецепта за бохча с пилешко и имам удоволствието да споделя с вас тази рецепта за Бохча с пилешко и свинско месо. Добавям още гъби, чесън, сметана и кисели краставички. Бохчата се прави много бързо, защото се използва хляб.
Хлябът е около 450-500 грама, затова и една бохча стига за 4 порции, особено ако се поднася за основно ястие на празничната трапеза.
Няма да пропусна да споделя, че за да се насладите на наистина вкусна бохча, бульона не е за изпускане.
За моята бохча с пилешко и свинско месо използвам MAGGI® Течен бульон Пилешки.
MAGGI® Течен пилешки бульон е направен на основата на бавнo приготвен на пилешки бульон. По този начин са запазени основните качества и аромат, а вие не трябва да чакате с часове за основата на любимата ви домашна гозба.
Съставки
4
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от тази рецепта за бохча със свинско и пилешко месо е подготовката на продуктите.Нарежете свинското и пилешкото на кубчета с еднакъв размер.Нарежете гъбите и чесъна.Киселите краставици също.
Стъпка 2
5 Мин.
В подходящ тиган сложете маслото и когато се сгорещи добавете чесъна.Той ще освободи аромат.След чесъна се изсипват гъбите и се запържват в маслото до златисто.В тигана добавяме двата вида месо и готвим 5 минути.Подправяме с черен пипер и сол.
Стъпка 3
2 Мин.
Идва ред и на MAGGI® Течен бульон Пилешки.Слагаме бульона и отново разбъркваме.Готвим около 2 минути.
Стъпка 4
8 Мин.
Слагаме сметаната.Разбъркваме и оставяме да къкри.Накрая идва ред на киселите краставици.Финално нашата плънка за бохчата е готов, не пропускаме и магданоз за аромат.
Стъпка 5
5 Мин.
Рецептата за Бохча продължава с издълбаването на хляба.Пълним хляба с плънката.Отгоре поръсваме с кашкавал.За хрупкавост на хлебчето и повече вкус, сложете няколко резена масло около кашкавала, а може да намажете и хляба отгоре.
Стъпка 6
20 Мин.
Печете в топла фурна на 150 градуса за 20 минути.Следете внимателно фурната, за д ане изгори хялаба ви.Капачето се пече в тавичката до бохчата.Бохчата се пече без капачето.Какво да ви кажа, приятели, това е голяма вкусотия!Тази Бохча с пилешко и свинско е наистина невероятно вкусна.Ще се радвам да ми се доверите и да я пробвате.
Стъпка 1
6
Първата стъпка от тази рецепта за бохча със свинско и пилешко месо е подготовката на продуктите.Нарежете свинското и пилешкото на кубчета с еднакъв размер.Нарежете гъбите и чесъна.Киселите краставици също.
Стъпка 2
6
В подходящ тиган сложете маслото и когато се сгорещи добавете чесъна.Той ще освободи аромат.След чесъна се изсипват гъбите и се запържват в маслото до златисто.В тигана добавяме двата вида месо и готвим 5 минути.Подправяме с черен пипер и сол.
Стъпка 3
6
Идва ред и на MAGGI® Течен бульон Пилешки.Слагаме бульона и отново разбъркваме.Готвим около 2 минути.
Стъпка 4
6
Слагаме сметаната.Разбъркваме и оставяме да къкри.Накрая идва ред на киселите краставици.Финално нашата плънка за бохчата е готов, не пропускаме и магданоз за аромат.
Стъпка 5
6
Рецептата за Бохча продължава с издълбаването на хляба.Пълним хляба с плънката.Отгоре поръсваме с кашкавал.За хрупкавост на хлебчето и повече вкус, сложете няколко резена масло около кашкавала, а може да намажете и хляба отгоре.
Стъпка 6
6
Печете в топла фурна на 150 градуса за 20 минути.Следете внимателно фурната, за д ане изгори хялаба ви.Капачето се пече в тавичката до бохчата.Бохчата се пече без капачето.Какво да ви кажа, приятели, това е голяма вкусотия!Тази Бохча с пилешко и свинско е наистина невероятно вкусна.Ще се радвам да ми се доверите и да я пробвате.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук