Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси
  • Рецепти
  • MAGGI® Приятели
  • Полезни статии
  • Продукти
  • Kампании
  • MAGGI
  • Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси
  • Рецепти
  • MAGGI® Приятели
  • Полезни статии
  • Продукти
  • Kампании
  • MAGGI
  • Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Телешки кебап

Телешки кебап

(0)
Лесна
Recipe Adimo
Поръчай сега
Разнообразието в менюто ни предоставя възможност да приемаме различни полезни съставки. Старая се седмичното ни меню да е балансирано и да включва в себе си както зеленчуци и плодове, така и различни видове месо. Днешната рецепта с телешко ще ви спечели с малкото продукти, но отличен резултат. За разлика от много хора, аз залагам на класиката: готвене на месото в обикновена тенджерка с лук и морков. За да се насладите на наистина крехко и вкусно телешко месо, има няколко важни неща, с които е добре да се съобразите. Гответе на умерен огън, подправете добре и гответе с богат телешки бульон. Бульонът е ключът към всяка вкусна домашна гозба. А когато телешкият бульон е MAGGI® Течен телешки бульон, то качеството е гарантирано. Направен е на базата на бавно приготвен телешки бульон, което го прави и идеална добавка към печени меса. Аз поднесох телешкият кебап с мачкани картофи с масло. Оставих ги с по-едри части, за да се усеща картофа при хапване.

Съставки

4 порции

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  г
телешко месо (телешки врат без кост)
3  с.л.
MAGGI® Течен бульон Телешки 160g
500  г
лук
2 
моркови
1  връзка
целина
2 
дафинов лист
1  щипка
черен пипер
1  щипка
кимион
1  с.л.
червен пипер
200  мл
доматен сок
50  мл
олио
3  скилидки
чесън
300  г
картофи
1  с.л.
масло
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Енергия
436.23 kcal
протеин
32.23 g
Въглехидрати
30.91 g
Мазнини
20.76 g
Информация на порция

Указания

  • Стъпка 1

    10 Мин.
    Първата стъпка от рецептата за телешки кебап е нарязването на лука, моркова и стръкчетата целина. Нарязваме на кубчета и телешкото месо. Вземаме подходяща тенджера и слагаме олиото в нея. Когато то се сгорещи слагаме месото, лука, моркова, стръкчетата целина и подправките. Готвим около 5-10 минути. Телешки кебап
  • Стъпка 2

    100 Мин.
    Добавяме 3 супени лъжици MAGGI® Течен телешки бульон. Изсипваме 1 литър вода. Разбъркваме добре и слагаме на умерен котлон. Добавяме доматения сок и слагаме капака. Готвим на умерен огън около час и половина. Телешки кебап
  • Стъпка 3

    5 Мин.
    През това време сваряваме картофите. Мачкаме ги с маслото. Телешки кебап
  • Стъпка 4

    5 Мин.
    Ето и готовия телешки кебап. Ухае прекрасно и има ненадминат вкус. Поръсваме с нарязана на ситно листа целина или магданоз. Поднасяме го с картофите. Вижте само този чудотворен телешки кебап, хапваш и се случва чудо. Зареждаш се с хубави емоции и наслада. Вкусотия само с няколко базови и налични продукта. Споделете рецептата с приятели, нека повече хора опитат този телешки кебап. Телешки кебап
Телешки кебап

Стъпка 1 4

Първата стъпка от рецептата за телешки кебап е нарязването на лука, моркова и стръкчетата целина. Нарязваме на кубчета и телешкото месо. Вземаме подходяща тенджера и слагаме олиото в нея. Когато то се сгорещи слагаме месото, лука, моркова, стръкчетата целина и подправките. Готвим около 5-10 минути.

Телешки кебап

Стъпка 2 4

Добавяме 3 супени лъжици MAGGI® Течен телешки бульон. Изсипваме 1 литър вода. Разбъркваме добре и слагаме на умерен котлон. Добавяме доматения сок и слагаме капака. Готвим на умерен огън около час и половина.

Телешки кебап

Стъпка 3 4

През това време сваряваме картофите. Мачкаме ги с маслото.

Телешки кебап

Стъпка 4 4

Ето и готовия телешки кебап. Ухае прекрасно и има ненадминат вкус. Поръсваме с нарязана на ситно листа целина или магданоз. Поднасяме го с картофите. Вижте само този чудотворен телешки кебап, хапваш и се случва чудо. Зареждаш се с хубави емоции и наслада. Вкусотия само с няколко базови и налични продукта. Споделете рецептата с приятели, нека повече хора опитат този телешки кебап.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
6 + 1 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • Обяд
  • Вечеря
  • Семейни ястия
  • Странично ястие
  • Балканска кухня

Още интересни рецепти

Покажи още рецепти

  • Мусака с карфиол и броколи

    Мусака с карфиол и броколи

    50 Мин. Лесна
  • Крехко телешко с масло и сос

    Крехко телешко с масло и сос

    65 Мин. Лесна
  • Постни лозови сарми със сос

    Постни лозови сарми със сос

    85 Мин. Лесна
  • Салата с макарони и броколи

    Салата с макарони и броколи

    20 Мин.

Покажи още рецепти

  • Facebook
  • You Tube
  • Политика за поверителност на данните
  • Свържете се с нас
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта