Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за телешки кебап е нарязването на лука, моркова и стръкчетата целина. Нарязваме на кубчета и телешкото месо. Вземаме подходяща тенджера и слагаме олиото в нея. Когато то се сгорещи слагаме месото, лука, моркова, стръкчетата целина и подправките. Готвим около 5-10 минути.
Добавяме 3 супени лъжици MAGGI® Течен телешки бульон. Изсипваме 1 литър вода. Разбъркваме добре и слагаме на умерен котлон. Добавяме доматения сок и слагаме капака. Готвим на умерен огън около час и половина.
През това време сваряваме картофите. Мачкаме ги с маслото.
Ето и готовия телешки кебап. Ухае прекрасно и има ненадминат вкус. Поръсваме с нарязана на ситно листа целина или магданоз. Поднасяме го с картофите. Вижте само този чудотворен телешки кебап, хапваш и се случва чудо. Зареждаш се с хубави емоции и наслада. Вкусотия само с няколко базови и налични продукта. Споделете рецептата с приятели, нека повече хора опитат този телешки кебап.