Пилешко бяло месо със зеленчуци на тиган
25Мин.
Лесна
Уникално вкусно пилешко месо, приготвено на тиган със свежи зеленчуци.
.
Хранителна стойност
Енергия
447.53 kcal
Въглехидрати
22.08 g
протеин
55.76 g
Мазнини
16.66 g
Информация на порция
Указания
25 Мин.
Стъпка 1
10 Мин.
Пилешките гърди се нарязват на жулиени и се задушават в дълбок тиган с малко зехтин до златисто. Нарежете червената чушка и доматчето на кубчета, гъбите - на полумесеци. Добавят се към месото в тигана и всичко се разбърква, докато зеленчуците омекнат.
Стъпка 2
10 Мин.
Киселите краставички се нарязват на ивици, отцеждат се добре и се прибавят към пилешкото и зеленчуците заедно с готварска сметана, сушен босилек, черен пипер и сол. Ястието се бърка, докато сметаната изври.
Стъпка 3
5 Мин.
Сервира се горещо, поръсено със ситно нарязан пресен магданоз.
Коментар 0