Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата от рецептата за пилешко филе с плънка е овкусяването на пилешкото филе. Направете разрези на филето така, че да се образува нещо като джоб. Подправете го с подправката.
Пригответе плънката. Всички продукти от нея се намачкват с вилица. Сложете плънка и с помощта на клечки за зъби затворете филето.
Подрете филето в тавичка, можете да сложите малко мазнина на дъното на тавата. Нарежете моцарелата на ситно. Накълцайте скилидка чесън на ситно и нарежете розмарина също на ситно. Поръсете филетата с овкусената моцарела. Сложете фолио отгоре.
Печете в топла фурна на 200 градуса на горен и долен реотан. Не се добавя течност в тавата и не се използва сол, защото подправката е отлично балансирана. Печете 30 минути. Поднесете готово филе с усмивка и много любов. Уханието на розмарин, чесън, подправки събужда апетита на мига.