Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Пилешките гърди се нарязват на жулиени и се задушават в дълбок тиган с малко зехтин до златисто. Нарежете червената чушка и доматчето на кубчета, гъбите - на полумесеци. Добавят се към месото в тигана и всичко се разбърква, докато зеленчуците омекнат.
Киселите краставички се нарязват на ивици, отцеждат се добре и се прибавят към пилешкото и зеленчуците заедно с готварска сметана, сушен босилек, черен пипер и сол. Ястието се бърка, докато сметаната изври.
Сервира се горещо, поръсено със ситно нарязан пресен магданоз.