Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси
  • Рецепти
  • MAGGI® Приятели
  • Полезни статии
  • Продукти
  • Kампании
  • MAGGI
  • Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси
  • Рецепти
  • MAGGI® Приятели
  • Полезни статии
  • Продукти
  • Kампании
  • MAGGI
  • Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Пилешка яхния

Пилешка яхния

(0)
70Мин.
Лесна
Recipe Adimo
Има няколко ястия от българската кухня, чиито вкус, аромат и, въобще идея за тях ме връщат назад в детските ми години. Нищо не може да измести спомена за бабината пилешка яхния от моето съзнание. За да направя моята яхния наистина вкусна, използвах пилешки бутчета и крилца, точно както баба я правеше. За да има невероятен вкус, използвайте този вид пилешко месо. Когато става дума за наистина вкусен пилешки бульон, който не е необходимо да варите часове наред, просто защото имате още куп задачи, препоръчвам да пробвате MAGGI® Течен пилешки бульон. Той е направен на основата на бавнo приготвен пилешки бульон. По този начин са запазени основните качества и аромат, за да сътворите магията във всяка гозба. Не за първи път използвам MAGGI® Течен пилешки бульон, може да хвърлите едно око и на рецептите ми за крем супа от карфиол, магданозена крем супа и телешки кебап. А сега вижте моята любима рецепта за пилешка яхния.

Съставки

1

Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
800  г
пилешко месо
500  г
картофи
1 
морков
1  глава
лук
2  скилидки
чесън
1 
зелена чушка
1 
червена чушка
3  с.л.
MAGGI Течен бульон Пилешки 160g
400  мл
доматен сок
500  мл
вода
1 
дафинов лист
1  щипка
черен пипер
0.5  връзка
магданоз
1  с.л.
червен пипер
1  с.л.
ронена чубрица
1  щипка
кимион
20  мл
слънчогледово масло
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Информация на порция

Указания

70 Мин.
  • Стъпка 1

    5 Мин.
    Първата стъпка от тази рецепта за бърза пилешка яхния с картофи е приготвянето на пилешкото месо. Може да използвате цяло пиле, за предпочитане българско. Отделете крилцата, бутчетата и костите и ги използвайте за тази яхния. Разбира се, рецептата е изпълнима и само с пилешки бутчета. Пилешка яхния
  • Стъпка 2

    10 Мин.
    Нарежете зеленчуците на кубчета. В подходяща тенджера сложете мазнината и запържете за кратко пилешкото месо. Отделете около 5 минути. След това изсипете останалите продукти и нарязаните зеленчуци. Гответе още 5 минути. Пилешка яхния
  • Step3

    5 Мин.
    Добавете MAGGI® Течен пилешки бульон. След което сложете водата и оставете да заври. Пилешка яхния
  • Стъпка 4

    50 Мин.
    Когато започне да завира изсипете доматения сок. Овкусете с подправките. Яхнията къкри на умерен котлон до готовност на месото. При мен отне 50 минути. Финално поръсете готовата пилешка яхния с нарязания на ситно магданоз. Приятели, тази яхния се получи толкова вкусна, че от реакциите на моите хора, мога да бъда спокойна, че ще помнят този вкус, така както аз помня яхнията на баба. Пилешка яхния
Пилешка яхния

Стъпка 1 4

Първата стъпка от тази рецепта за бърза пилешка яхния с картофи е приготвянето на пилешкото месо. Може да използвате цяло пиле, за предпочитане българско. Отделете крилцата, бутчетата и костите и ги използвайте за тази яхния. Разбира се, рецептата е изпълнима и само с пилешки бутчета.

Пилешка яхния

Стъпка 2 4

Нарежете зеленчуците на кубчета. В подходяща тенджера сложете мазнината и запържете за кратко пилешкото месо. Отделете около 5 минути. След това изсипете останалите продукти и нарязаните зеленчуци. Гответе още 5 минути.

Пилешка яхния

Step3 4

Добавете MAGGI® Течен пилешки бульон. След което сложете водата и оставете да заври.

Пилешка яхния

Стъпка 4 4

Когато започне да завира изсипете доматения сок. Овкусете с подправките. Яхнията къкри на умерен котлон до готовност на месото. При мен отне 50 минути. Финално поръсете готовата пилешка яхния с нарязания на ситно магданоз. Приятели, тази яхния се получи толкова вкусна, че от реакциите на моите хора, мога да бъда спокойна, че ще помнят този вкус, така както аз помня яхнията на баба.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
12 + 7 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

Още интересни рецепти

Покажи още рецепти

  • Крем супа с карфиол и пиле

    Крем супа с карфиол и пиле

    40 Мин. Лесна
  • Гулаш със свинско месо

    Гулаш със свинско месо

    90 Мин. Лесна
  • Яхния от пиле с картофи

    Яхния от пиле с картофи

    38 Мин. Лесна
  • Мусака с карфиол и броколи

    Мусака с карфиол и броколи

    50 Мин. Лесна

Покажи още рецепти

  • Facebook
  • You Tube
  • Политика за поверителност на данните
  • Свържете се с нас
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта