Това ястие е оптимизирано за 6 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от тази рецепта за бърза пилешка яхния с картофи е приготвянето на пилешкото месо. Може да използвате цяло пиле, за предпочитане българско. Отделете крилцата, бутчетата и костите и ги използвайте за тази яхния. Разбира се, рецептата е изпълнима и само с пилешки бутчета.
Нарежете зеленчуците на кубчета. В подходяща тенджера сложете мазнината и запържете за кратко пилешкото месо. Отделете около 5 минути. След това изсипете останалите продукти и нарязаните зеленчуци. Гответе още 5 минути.
Добавете MAGGI® Течен пилешки бульон. След което сложете водата и оставете да заври.
Когато започне да завира изсипете доматения сок. Овкусете с подправките. Яхнията къкри на умерен котлон до готовност на месото. При мен отне 50 минути. Финално поръсете готовата пилешка яхния с нарязания на ситно магданоз. Приятели, тази яхния се получи толкова вкусна, че от реакциите на моите хора, мога да бъда спокойна, че ще помнят този вкус, така както аз помня яхнията на баба.