Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от нашето кето пиле Калифорния е приготвянето на маринатата. В дълбока купа се смесват балсамовия оцет, зехтина, чесъна на прах, черен пипер, мед и MAGGI® Унисос. Разбърква се много добре, за да няма бучки и сместа за маринатата да стане еднородна. Мариноваме пилешкото месо за 20 минути.
През това време си режем авокадото, домата и сиренето ементал. Както казах, ементалът може да се замени с кашкавал или моцарела. Аз следвах максимално оригиналната рецепта.
Загряваме скарата и я мажем с мазнина, за да не залепне месото. Подреждаме маринованото пилешко месо. Слагаме капак върху грила, за да се задуши месото. Печем от едната страна за 10 минути. Обръщаме и печем още 10 минути. Когато месото е готово, се подреждат слайс ементал, авокадо и домат. Задушаваме за кратко, колкото да разтопим сиренето. Поднасяме нашето Пиле Калифорния със сос от нар или балсамова редукция, като не забравяме да поръсим с накълцан магданоз.