Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от нашето кето пиле Калифорния е приготвянето на маринатата.
В дълбока купа се смесват балсамовия оцет, зехтина, чесъна на прах, черен пипер, мед и MAGGI® Унисос.
Разбърква се много добре, за да няма бучки и сместа за маринатата да стане еднородна.
Мариноваме пилешкото месо за 20 минути.
Стъпка 2
5 Мин.
През това време си режем авокадото, домата и сиренето ементал.
Както казах, ементалът може да се замени с кашкавал или моцарела.
Аз следвах максимално оригиналната рецепта.
Стъпка 3
20 Мин.
Загряваме скарата и я мажем с мазнина, за да не залепне месото.
Подреждаме маринованото пилешко месо. Слагаме капак върху грила, за да се задуши месото.
Печем от едната страна за 10 минути. Обръщаме и печем още 10 минути.
Когато месото е готово, се подреждат слайс ементал, авокадо и домат.
Задушаваме за кратко, колкото да разтопим сиренето.
Поднасяме нашето Пиле Калифорния със сос от нар или балсамова редукция, като не забравяме да поръсим с накълцан магданоз.
Стъпка 1
3
Първата стъпка от нашето кето пиле Калифорния е приготвянето на маринатата.
В дълбока купа се смесват балсамовия оцет, зехтина, чесъна на прах, черен пипер, мед и MAGGI® Унисос.
Разбърква се много добре, за да няма бучки и сместа за маринатата да стане еднородна.
Мариноваме пилешкото месо за 20 минути.
Стъпка 2
3
През това време си режем авокадото, домата и сиренето ементал.
Както казах, ементалът може да се замени с кашкавал или моцарела.
Аз следвах максимално оригиналната рецепта.
Стъпка 3
3
Загряваме скарата и я мажем с мазнина, за да не залепне месото.
Подреждаме маринованото пилешко месо. Слагаме капак върху грила, за да се задуши месото.
Печем от едната страна за 10 минути. Обръщаме и печем още 10 минути.
Когато месото е готово, се подреждат слайс ементал, авокадо и домат.
Задушаваме за кратко, колкото да разтопим сиренето.
Поднасяме нашето Пиле Калифорния със сос от нар или балсамова редукция, като не забравяме да поръсим с накълцан магданоз.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук