Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Пиле Калифорния

Пиле Калифорния

(0)
45 Мин.
Лесна
За да си приготвите тази, на пръв прочит екзотична, рецепта, ще ви трябват съвсем малко съставки - половин авокадо и няколко резена домат, 4 слайса сирене чедър, кашкавал или моцарела, което и да изберете, няма да сгрешите. Ще трябва да мариновате пилешкото филе за 20 минути, но пък това е точното време за приготване на салатата, нали? Маринатата на пилешкото е важна, за да бъде то сочно и добре овкусено. За тази рецепта за пиле Калифорния, аз избрах да мариновам с MAGGI® Унисос и резултатът е страхотен. Сочно пиле, дори след печене на скарата.

Съставки

4

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
пилешки гърди
20  мл
балсамов оцет
1  ч.л.
сух чесън
2  с.л.
мед
2  с.л.
зехтин
100  мл
MAGGI® Течна подправка Унисос 200г
1  щипка
черен пипер
4  резена
сирене ементал
4  резена
авокадо
4  резенa
домат
1  клонка
свеж магданоз
10  г
сос от нар
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Въглехидрати
27.4 g
Енергия
571.9 kcal
Мазнини
19.7 g
Протеин
65.5 g
Информация на порция

Указания

45 Мин.
  • Стъпка 1

    20 Мин.
    Първата стъпка от нашето кето пиле Калифорния е приготвянето на маринатата. В дълбока купа се смесват балсамовия оцет, зехтина, чесъна на прах, черен пипер, мед и MAGGI® Унисос. Разбърква се много добре, за да няма бучки и сместа за маринатата да стане еднородна. Мариноваме пилешкото месо за 20 минути. Пиле Калифорния
  • Стъпка 2

    5 Мин.
    През това време си режем авокадото, домата и сиренето ементал. Както казах, ементалът може да се замени с кашкавал или моцарела. Аз следвах максимално оригиналната рецепта. Пиле Калифорния
  • Стъпка 3

    20 Мин.
    Загряваме скарата и я мажем с мазнина, за да не залепне месото. Подреждаме маринованото пилешко месо. Слагаме капак върху грила, за да се задуши месото. Печем от едната страна за 10 минути. Обръщаме и печем още 10 минути. Когато месото е готово, се подреждат слайс ементал, авокадо и домат. Задушаваме за кратко, колкото да разтопим сиренето. Поднасяме нашето Пиле Калифорния със сос от нар или балсамова редукция, като не забравяме да поръсим с накълцан магданоз. Пиле Калифорния
Пиле Калифорния

Стъпка 1 3

Първата стъпка от нашето кето пиле Калифорния е приготвянето на маринатата. В дълбока купа се смесват балсамовия оцет, зехтина, чесъна на прах, черен пипер, мед и MAGGI® Унисос. Разбърква се много добре, за да няма бучки и сместа за маринатата да стане еднородна. Мариноваме пилешкото месо за 20 минути.

Пиле Калифорния

Стъпка 2 3

През това време си режем авокадото, домата и сиренето ементал. Както казах, ементалът може да се замени с кашкавал или моцарела. Аз следвах максимално оригиналната рецепта.

Пиле Калифорния

Стъпка 3 3

Загряваме скарата и я мажем с мазнина, за да не залепне месото. Подреждаме маринованото пилешко месо. Слагаме капак върху грила, за да се задуши месото. Печем от едната страна за 10 минути. Обръщаме и печем още 10 минути. Когато месото е готово, се подреждат слайс ементал, авокадо и домат. Задушаваме за кратко, колкото да разтопим сиренето. Поднасяме нашето Пиле Калифорния със сос от нар или балсамова редукция, като не забравяме да поръсим с накълцан магданоз.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
2 + 7 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • Обяд
  • друг
  • Лято
  • друг
  • Пиле
  • Студ / монтаж
  • Брънч
  • вечеря
  • Вечеря
  • Сирене
  • на скара
  • Ниско сол
  • От тигана
  • Топ ястие
  • Зеленчуци
  • Семейни ястия
  • Основно ястие
  • Световна кухня
  • Доматена основа
  • Американск кухня
  • Източник на протеини
  • Средиземноморска кухня
  • Високо съдържание на протеини
  • Braising

Още интересни рецепти

Покажи още рецепти

  • Пиле барбекю с  броколи и карфиол

    Пиле барбекю с броколи и карфиол

    75 Мин. Лесна
  • Пиле Тикка Масала

    Пиле Тикка Масала

    10 Мин. Лесна
  • Пиле терияки с ориз в японски стил

    Пиле терияки с ориз в японски стил

    10 Мин. Лесна
  • Пиле в сладко-пикатен сос

    Пиле в сладко-пикатен сос

    10 Мин. Лесна

Покажи още рецепти

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта