Канелони с кайма и маслини
70Мин.
Лесна
Страхотни канелони с кайма и маслини.
.
Хранителна стойност
Енергия
1352.02 kcal
Въглехидрати
84.76 g
протеин
47.5 g
Мазнини
96.07 g
Информация на порция
Указания
70 Мин.
Стъпка 1
15 Мин.
Лукът се нарязва на ситни кубчета и се задушава до омекване в зехтина. След това към него се добавя каймата и се бърка и пържи, докато се раздроби. След малко се прибавя настърган домат, разбърква се и се добавят маслините, нарязани на колелца, ситно накълцан магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Стъпка 2
10 Мин.
С получената плънка се пълнят суровите канелони, подреждат се в намаслена тавичка и се покриват с останалите рендосани домати. Важно е доматеният сос да покрие канелоните, за да се сварят добре.
Стъпка 3
40 Мин.
Пекат се около 40 минути при 180-200 градуса. Малко преди канелоните да станат готови, се поръсват с настърган кашкавал и отново се връщат в горещата фурна, за да се запекат.
Стъпка 4
5 Мин.
Сервират се топли, но и охладени са великолепни на вкус.
Коментар 0