Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за пилешка брускета е нарязването на пилешкото филе през средата по дължина. Мариновам месото с малко зехтин, черен пипер и MAGGI® Унисос. Оставям да се маринова за няколко минути.
Приготвям салцата като обелвам и нарязвам домата на малки кубчета. Към доматите се добавя нарязания на ситно чесън, червен лук, босилек, черен пипер, сол и зехтин. Разбъркваме добре.
Запичаме пилешкото филе на грил тиган под капак. Когато е запечено от двете страни и е почти готово подреждаме моцарелата. На нея ѝ трябват минута-две, за да се разтече. Отгоре се разпределя салцата от домат и босилек. Готовата пилешка брускета се декорира или плейтва със свеж босилек, рукола или мини зелени салати по ваш вкус. Финално заливаме с малко балсамова редукция или сос от нар. Приятели, ето че нашата рецепта за вкусна пилешка брускета е изпълнена бързо, лесно и успешно. Аз я сервирам с чаша бяло вино.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук