Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Пилешка яхния

Пилешка яхния

(0)
70 Мин.
Лесна
Има няколко ястия от българската кухня, чиито вкус, аромат и, въобще идея за тях ме връщат назад в детските ми години. Нищо не може да измести спомена за бабината пилешка яхния от моето съзнание. За да направя моята яхния наистина вкусна, използвах пилешки бутчета и крилца, точно както баба я правеше. За да има невероятен вкус, използвайте този вид пилешко месо. Когато става дума за наистина вкусен пилешки бульон, който не е необходимо да варите часове наред, просто защото имате още куп задачи, препоръчвам да пробвате MAGGI® Течен пилешки бульон. Той е направен на основата на бавнo приготвен пилешки бульон. По този начин са запазени основните качества и аромат, за да сътворите магията във всяка гозба. Не за първи път използвам MAGGI® Течен пилешки бульон, може да хвърлите едно око и на рецептите ми за крем супа от карфиол, магданозена крем супа и телешки кебап. А сега вижте моята любима рецепта за пилешка яхния.

Съставки

6

Това ястие е оптимизирано за 6 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
800  г
пилешко месо
500  г
картофи
1 
морков
1  глава
лук
2  скилидки
чесън
1 
зелена чушка
1 
червена чушка
3  с.л.
MAGGI Течен бульон Пилешки 160g
400  мл
доматен сок
500  мл
вода
1 
дафинов лист
1  щипка
черен пипер
0.5  връзка
магданоз
1  с.л.
червен пипер
1  с.л.
ронена чубрица
1  щипка
кимион
20  мл
слънчогледово масло
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Въглехидрати
23.2 g
Енергия
340.7 kcal
Мазнини
15.9 g
Протеин
29.3 g
Информация на порция

Указания

70 Мин.
  • Стъпка 1

    5 Мин.
    Първата стъпка от тази рецепта за бърза пилешка яхния с картофи е приготвянето на пилешкото месо. Може да използвате цяло пиле, за предпочитане българско. Отделете крилцата, бутчетата и костите и ги използвайте за тази яхния. Разбира се, рецептата е изпълнима и само с пилешки бутчета. Пилешка яхния
  • Стъпка 2

    10 Мин.
    Нарежете зеленчуците на кубчета. В подходяща тенджера сложете мазнината и запържете за кратко пилешкото месо. Отделете около 5 минути. След това изсипете останалите продукти и нарязаните зеленчуци. Гответе още 5 минути. Пилешка яхния
  • Step3

    5 Мин.
    Добавете MAGGI® Течен пилешки бульон. След което сложете водата и оставете да заври. Пилешка яхния
  • Стъпка 4

    50 Мин.
    Когато започне да завира изсипете доматения сок. Овкусете с подправките. Яхнията къкри на умерен котлон до готовност на месото. При мен отне 50 минути. Финално поръсете готовата пилешка яхния с нарязания на ситно магданоз. Приятели, тази яхния се получи толкова вкусна, че от реакциите на моите хора, мога да бъда спокойна, че ще помнят този вкус, така както аз помня яхнията на баба. Пилешка яхния
Пилешка яхния

Стъпка 1 4

Първата стъпка от тази рецепта за бърза пилешка яхния с картофи е приготвянето на пилешкото месо. Може да използвате цяло пиле, за предпочитане българско. Отделете крилцата, бутчетата и костите и ги използвайте за тази яхния. Разбира се, рецептата е изпълнима и само с пилешки бутчета.

Пилешка яхния

Стъпка 2 4

Нарежете зеленчуците на кубчета. В подходяща тенджера сложете мазнината и запържете за кратко пилешкото месо. Отделете около 5 минути. След това изсипете останалите продукти и нарязаните зеленчуци. Гответе още 5 минути.

Пилешка яхния

Step3 4

Добавете MAGGI® Течен пилешки бульон. След което сложете водата и оставете да заври.

Пилешка яхния

Стъпка 4 4

Когато започне да завира изсипете доматения сок. Овкусете с подправките. Яхнията къкри на умерен котлон до готовност на месото. При мен отне 50 минути. Финално поръсете готовата пилешка яхния с нарязания на ситно магданоз. Приятели, тази яхния се получи толкова вкусна, че от реакциите на моите хора, мога да бъда спокойна, че ще помнят този вкус, така както аз помня яхнията на баба.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
11 + 9 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • Обяд
  • Супа
  • супа
  • купа
  • Пиле
  • Брънч
  • С месо
  • Вечеря
  • входящ
  • Делник
  • Кипене
  • За двама
  • Ниско сол
  • Топ ястие
  • Зеленчуци
  • исторически
  • Местна кухня
  • Основно ястие
  • Световна кухня
  • Източник на фибри
  • Порция зеленчуци/плодове
  • Източник на протеини
  • Високо съдържание на протеини

Още интересни рецепти

Покажи още рецепти

  • Пилешка брускета

    Пилешка брускета

    30 Мин. Лесна
  • Рецепта за бистра пилешка супа с джинджифил

    Рецепта за бистра пилешка супа с джинджифил

    30 Мин. Лесна
  • Запечена пилешка супа на фурна със сметана и кашкавал

    Запечена пилешка супа на фурна със сметана и кашкавал

    55 Мин. Лесна
  • Селска пилешка супа топчета

    Селска пилешка супа топчета

    30 Мин. Лесна

Покажи още рецепти

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта