Свинско със зелен лук е ястие, което може да приготвите за няколко минути набързо след работа.
Буквално за няколко минути ще имате вкусно ястие със свински врат.
Това свинско
със зелен лук е чудесно пролетно ястие, с което може да направите седмичното си
меню свежо и вкусно.
Благодарим за рецептата на нашия любим домашен готвач Теодора Титова. Заедно с Теди всеки ден доказваме, че готвенето у дома е достъпно и изненадващо лесно удоволствие. Още нейни вдъхновяващи рецепти ще откриете в блога й „Домашни вкусотии“.
Съставки
4
порции
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Измийте ечемика с помощта на гевгир или едра цедка и накиснете във вода за няколко часа. Сварете заедно с малко червен, черен пипер и лук. Варете в продължение на 30 минути, като добавяте вода непрекъснато.
Сотирайте зеленчуците
5 Мин.
Загрейте 2 лъжици зехтин в дълбок тиган и сотирайте в тях лука и чесъна. Когато омекнат, добавете почистените и нарязани гъби и оставете на огъня за около 5 минути, като разбърквате непрекъснато.
Добавете MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за ризото с пиле и гъби
10 Мин.
Разтворете MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за ризото с пиле и гъби в 500 ml топла, но не гореща вода и разбъркайте. Добавете към сотираните гъби и лук и продължете да варите.
Добавете останалите продукти
15 Мин.
Добавете сварения ечемик към този микс и разбъркайте леко. Прибавете отцедения боб и подправете с балсамико на вкус.
Когато всички продукти са добре смесени, добавете сварения и отцеден спанак. Варете няколко минути, докато спанакът омекне. Ако спанакът е замразен, сместа ще трябва да поври малко по-дълго.
Сервирайте готовото ястие
2 Мин.
Поръсете готовото орзото с настърган пармезан и пресен, нарязан магданоз. За финал добавете и няколко капки зехтин.
6. Сервирайте с гарнитура от пресни червени чушки и краставица. Хрупкавите пресни зеленчуци ще се комбинират добре с кремообразната текстура на орзотото.
Опитайте!
Пригответе ечемика
5
Измийте ечемика с помощта на гевгир или едра цедка и накиснете във вода за няколко часа. Сварете заедно с малко червен, черен пипер и лук. Варете в продължение на 30 минути, като добавяте вода непрекъснато.
Сотирайте зеленчуците
5
Загрейте 2 лъжици зехтин в дълбок тиган и сотирайте в тях лука и чесъна. Когато омекнат, добавете почистените и нарязани гъби и оставете на огъня за около 5 минути, като разбърквате непрекъснато.
Добавете MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за ризото с пиле и гъби
5
Разтворете MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за ризото с пиле и гъби в 500 ml топла, но не гореща вода и разбъркайте. Добавете към сотираните гъби и лук и продължете да варите.
Добавете останалите продукти
5
Добавете сварения ечемик към този микс и разбъркайте леко. Прибавете отцедения боб и подправете с балсамико на вкус.
Когато всички продукти са добре смесени, добавете сварения и отцеден спанак. Варете няколко минути, докато спанакът омекне. Ако спанакът е замразен, сместа ще трябва да поври малко по-дълго.
Сервирайте готовото ястие
5
Поръсете готовото орзото с настърган пармезан и пресен, нарязан магданоз. За финал добавете и няколко капки зехтин.
6. Сервирайте с гарнитура от пресни червени чушки и краставица. Хрупкавите пресни зеленчуци ще се комбинират добре с кремообразната текстура на орзотото.
Опитайте!
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук