Кюфтета от леща, броколи и гъби
60Мин.
Лесна
В тази рецепта постъпих смело и комбинирах трите основни съставки, за да получа нещо ново и много вкусно.
За да не са сухи към рецептата за кюфтенца от леща, броколи и гъби направих сос 4 сирена.
.
Хранителна стойност
Информация на порция
Указания
60 Мин.
Нарежете зеленчуците.
10 Мин.
Първата стъпка е нарязването на гъбите и броколите на ситно.В тиган сложете зехтин.Добавете лука и чесъна.След това сложете гъбите и броколите.Задушете ги няколко минути.Поръсете с черен пипер и щипка сол.Когато зеленчуците са се задушили за кратко, около 10 минути ги махнете от котлона.
Пригответе сместа.
30 Мин.
Сложете половината леща в блендер, зеленчуците, розмарин и мащерка и смелете добре.Към сместа се слага другата леща.Добавят се още яйцето и брашното.Разбъркайте добре.Оставете сместа в хладилник за 30 минути, за да стегне.
Изпечете.
20 Мин.
След това оформете кюфтенца.Подредете ги в тава, която е покрита с хартия за печене.Изпечете в топла фурна на 200 градуса за 20 минути.Когато кюфтетата са готови преминете към соса.Смесете водата и сметаната, а към тях добавете MAGGI® идея за макарони 4 сирена.Разбъркайте добре.Изсипете сместа в тиган и сгъстете соса.Подредете кюфтенцата в соса, когато се сгъсти.Ето ги и тях.Сочни и много вкусни.Поднесете топли и с любов.
Рецептата като PDF
ЗапазиRecipe Adimo
Коментар 0