Основните съставки в MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за пене Арабиата са доматите, лукът и други изсушени подправки. Известно е, че доматите са един от източниците на вкуса умами, а комбинацията с чесън, подправки и лук засилва допълнително този вкус.
А какво всъщност е УМАМИ? Това е един от петте основни вкуса, наред със сладкото, горчивото, соленото и киселото. Открит е преди около век и най-често се описва като близък до соления, но „по-месен“ вкус. На японски „умами“ всъщност означава „приятно солен вкус“.
Според някои изследвания пък умами не само подобрява вкуса на храната, но и може да намали апетита.
Освен че са добър източник на глутаминова киселина, доматите съдържат много полезни витамини и минерали, включително витамин С, калий, фолиева киселина и антиоксиданти.
Ето я и нашата вкусна и лесна рецепта, с която да си осигурите достатъчна порция умами.
Съставки
4
порции
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
В дълбок тиган загрейте една лъжица зехтин и сотирайте бекона. Добавете лука и чесъна, след това разбъркайте. Прибавете лютата чушка и отново разбъркайте за 3-4 минути.
Добавете гъбите
5 Мин.
Добавете гъбите шийтаке към получената смес и оставете да се задушат, като разбърквате от време на време.
Добавете MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за пене Арабиата
10 Мин.
Пригответе MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за пене Арабиата са доматите – разбъркайте съдържанието на пакетчето с 300 ml вода и добавете към бекона и гъбите. Бъркайте няколко минути, а след това добавете и останалите зеленчуци – царевицата, граха и нарязаните домати. Варете още 5 минути. Ето че сосът ви е готов!
Сервирайте със свежа салата
5 Мин.
Сервирайте сварената паста заедно със соса. Гарнирайте със свежа зелена салата.
Добър апетит!
Сотирайте бекона и зеленчуците
4
В дълбок тиган загрейте една лъжица зехтин и сотирайте бекона. Добавете лука и чесъна, след това разбъркайте. Прибавете лютата чушка и отново разбъркайте за 3-4 минути.
Добавете гъбите
4
Добавете гъбите шийтаке към получената смес и оставете да се задушат, като разбърквате от време на време.
Добавете MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за пене Арабиата
4
Пригответе MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за пене Арабиата са доматите – разбъркайте съдържанието на пакетчето с 300 ml вода и добавете към бекона и гъбите. Бъркайте няколко минути, а след това добавете и останалите зеленчуци – царевицата, граха и нарязаните домати. Варете още 5 минути. Ето че сосът ви е готов!
Сервирайте със свежа салата
4
Сервирайте сварената паста заедно със соса. Гарнирайте със свежа зелена салата.
Добър апетит!
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук