Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Съвети за барбекю

Съвети за барбекю

Храненето навън, паленето на барбекюто и насладата от топлите слънчеви лъчи. Това са нещата, които най-много обичаме да правим, когато времето е хубаво! Независимо дали в градината, или в парка. На барбекюто можеш да приготвиш много повече от хамбургери и пържоли. Грилованите зеленчуци със салата изобщо не са за подценяване. Рибата също става страхотна, когато е изпечена на грила. Не си фен на барбекюто? С радост ще ти споделим няколко съвета как да го направиш по най-добрия и вкусен начин!

1. Дървените въглища загряват бързо, но също така бързо се охлаждат. Брикетите пък загряват по-бавно, но запазват топлината си по-дълго.

2. Когато обръщаш месото, не го набождай, за да запази повече от соковете си.

3. Нарежи месото и зеленчуците, сложи ги на шиш и после на барбекюто. Старай се да са на еднакви по големина парчета, за да се приготвят едновременно.

4. Подходящи зеленчуци за гриловане: чушки, тиквички, патладжан и царевица.

5. Използвай половин лимон, с който да почистиш скарата. По този начин си гарантираш, че си премахнал вкусовете от предишното използване на барбекюто. Така месото няма да има вкус на риба или на нещо друго.

6. Не оставяй сурово месо за прекалено дълго време навън, изкарай го, когато барбекюто е загрято. Преди това го съхранявай на хладно място. Месото става най-вкусно, когато е със стайна температура.

7. Не обръщай месото прекалено често, а му дай възможност да се запече.

8. Подсуши маринованото месо преди да го сложиш на барбекюто. Така ще избегнеш възможността за пламъци.

9. Не посолявай месото предварително. Солта извлича влагата и месото по-трудно ще придобие желаната коричка.

10. Лесен начин за почистване на барбекю? Остави скарата в тревата след употреба. На следващата сутрин по-голямата част от мръсотията ще бъде размекната от росата.

Много нови барбекю забавления!

Нашите рецепти за барбекю

Шишчета от кюфтенца и зеленчуци

Шишчета от кюфтенца и зеленчуци

50 Мин. Лесна
Сочни свински гърди с червено вино на скара

Сочни свински гърди с червено вино на скара

145 Мин. Лесна
Пъстърва на скара

Пъстърва на скара

120 Мин. Средно трудна
Пилешки шишчета в сусам с 4 сирена

Пилешки шишчета в сусам с 4 сирена

60 Мин. Лесна
  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта