Храненето навън, паленето на барбекюто и насладата от топлите слънчеви лъчи. Това са нещата, които най-много обичаме да правим, когато времето е хубаво! Независимо дали в градината, или в парка. На барбекюто можеш да приготвиш много повече от хамбургери и пържоли. Грилованите зеленчуци със салата изобщо не са за подценяване. Рибата също става страхотна, когато е изпечена на грила. Не си фен на барбекюто? С радост ще ти споделим няколко съвета как да го направиш по най-добрия и вкусен начин!

1. Дървените въглища загряват бързо, но също така бързо се охлаждат. Брикетите пък загряват по-бавно, но запазват топлината си по-дълго.

2. Когато обръщаш месото, не го набождай, за да запази повече от соковете си.

3. Нарежи месото и зеленчуците, сложи ги на шиш и после на барбекюто. Старай се да са на еднакви по големина парчета, за да се приготвят едновременно.

4. Подходящи зеленчуци за гриловане: чушки, тиквички, патладжан и царевица.

5. Използвай половин лимон, с който да почистиш скарата. По този начин си гарантираш, че си премахнал вкусовете от предишното използване на барбекюто. Така месото няма да има вкус на риба или на нещо друго.

6. Не оставяй сурово месо за прекалено дълго време навън, изкарай го, когато барбекюто е загрято. Преди това го съхранявай на хладно място. Месото става най-вкусно, когато е със стайна температура.

7. Не обръщай месото прекалено често, а му дай възможност да се запече.

8. Подсуши маринованото месо преди да го сложиш на барбекюто. Така ще избегнеш възможността за пламъци.

9. Не посолявай месото предварително. Солта извлича влагата и месото по-трудно ще придобие желаната коричка.

10. Лесен начин за почистване на барбекю? Остави скарата в тревата след употреба. На следващата сутрин по-голямата част от мръсотията ще бъде размекната от росата.

Много нови барбекю забавления!