Често се колебаем кой е най-подходящият сос за любимата ни паста? Може би вече сами сте открили най-добрите комбинации, но нека ви припомним и някои от изпитаните препоръки на италианските готвачи:
- Доматените сосове са съвършено допълнение към спагетите, най-популярния и най-непретенциозния вид паста. Защо? Защото този сос е с лек вкус и консистенция, разпределя се добре върху дългите и тънки „пръчици“ и пастата наистина може да попие обилно количество вкусен сос;
- Сметановите и по-тежките сосове обичат плоските видове паста, като талиатели и папарделе. Обяснимо – когато сосът е по-тежък, нужно е и по-голямо количество паста за баланс;
- Сосовете с едри късчета месо (рагу сос) или едро нарязани зеленчуци можете да съчетаете с кухите и извити формички като пене, фусили или ригатони – извивките на пастата задържат парченца зеленчуци или месо и оформянето на съвършената хапка става лесно. Всичко в името на вкуса!
Съставки
4
порции
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Нарежете праза на фини кръгчета и сотирайте в малко зехтин докато омекне. През това време пригответе гъбите: измийте и нарежете на малки парченца.
Измийте тиквичките, след това настържете или нарежете на ситно.
Задушете
10 Мин.
Към праза добавете гъбите и задушете за още 5 минути. Не забравяйте да разбърквате. Накрая добавете тиквичките.
Добавете MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за талиатели с гъби
10 Мин.
Изсипнете опаковката MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за талиатели с гъби в 500 ml хладка вода и разбъркайте.
Добавете разтворената подправка към задушените заленчуци. Остава да прибавите самите талиатели.
Оставете на огъня докато гъбите омекнат – около 7-10 минути.
Поднесете със сезонна салата
3 Мин.
На финала поръсете с настърган пармезан и малко зехтин.
Преди да сервирате, поръсете с нарязания магданоз.
Поднесете със сезонна салата.
Нарежете зеленчуците
4
Нарежете праза на фини кръгчета и сотирайте в малко зехтин докато омекне. През това време пригответе гъбите: измийте и нарежете на малки парченца.
Измийте тиквичките, след това настържете или нарежете на ситно.
Задушете
4
Към праза добавете гъбите и задушете за още 5 минути. Не забравяйте да разбърквате. Накрая добавете тиквичките.
Добавете MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за талиатели с гъби
4
Изсипнете опаковката MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за талиатели с гъби в 500 ml хладка вода и разбъркайте.
Добавете разтворената подправка към задушените заленчуци. Остава да прибавите самите талиатели.
Оставете на огъня докато гъбите омекнат – около 7-10 минути.
Поднесете със сезонна салата
4
На финала поръсете с настърган пармезан и малко зехтин.
Преди да сервирате, поръсете с нарязания магданоз.
Поднесете със сезонна салата.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук