Приятели, сезонът на есенните зеленчуци настъпи, а с него и любимите броколи, са вече идеални за приготвяне на домашни вкусотии.
Всички знаем колко полезни са те, а аз съм много щастлива, че напоследък все по-често искате рецепти с тях.
Когато споделих с вас зеленчуковите питки със зеленчуков бульон, които направих, не очаквах, че рецептата ще ви хареса толкова много.
Надявам се, че тези соленки с броколи ще се наредят сред любимите ви рецепти с броколи, а защо не и любимите рецепти за соленки.
Те са идеални както за закуска, така и за хапване по време на път, може да вземете от тях на работа и да почерпите екипа, ще се харесат на всички.
Сега сигурно се питате как вложих броколи в тестото за соленките?
Приятели, задуших броколите в MAGGI® Течен зеленчуков бульон. След което ги блендирах и така ги добавих в тестото, но сега ще споделя подробно етапите от рецептата.
Съставки
24
броя
Това ястие е оптимизирано за 24 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за соленки с броколи е задушаването на броколите. В тиган се поставят броколите.
Добавяте една супена лъжичка MAGGI® Течен зеленчуков бульон и около 50 мл вода.
Слагате капак и задушавате за около 10 минути.
Стъпка 2
15 Мин.
Готовото задушено броколи се охлажда за около 20 минути и се блендира.
През това време в купа сложете овесени ядки, пълнозърнесто брашно и бяло брашно.
Нарежете на ситно розмарина.
Добавете содата за хляб и разбъркайте добре.
Слагаме блендираното броколи към сухата смес. Разбъркваме, а след това се счупва и яйцето. Изсипваме олиото и разбъркваме отново добре.
Получава се смес за соленки.
Стъпка 3
25 Мин.
Покриваме тава с хартия за печене.
Оформяме соленките с мокри ръце.
Поръсваме соленките със сусам и овесени ядки.
Печем в топла фурна на 180 градуса на горен и долен реотан до готовност на соленките. При мен това отне 25 минути.
Ето, че нашата рецепта за соленки с броколи е готова.
Стъпка 1
3
Първата стъпка от рецептата за соленки с броколи е задушаването на броколите. В тиган се поставят броколите.
Добавяте една супена лъжичка MAGGI® Течен зеленчуков бульон и около 50 мл вода.
Слагате капак и задушавате за около 10 минути.
Стъпка 2
3
Готовото задушено броколи се охлажда за около 20 минути и се блендира.
През това време в купа сложете овесени ядки, пълнозърнесто брашно и бяло брашно.
Нарежете на ситно розмарина.
Добавете содата за хляб и разбъркайте добре.
Слагаме блендираното броколи към сухата смес. Разбъркваме, а след това се счупва и яйцето. Изсипваме олиото и разбъркваме отново добре.
Получава се смес за соленки.
Стъпка 3
3
Покриваме тава с хартия за печене.
Оформяме соленките с мокри ръце.
Поръсваме соленките със сусам и овесени ядки.
Печем в топла фурна на 180 градуса на горен и долен реотан до готовност на соленките. При мен това отне 25 минути.
Ето, че нашата рецепта за соленки с броколи е готова.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук