В кухнята няма вече малки тайни, а идея за вкусна рецепта. Истинско блаженство е тази мусака с тиква.
Съставки
4
порции
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Вземете по-дълбок тиган, в него сложете олиото.
Запържете за няколко минути каймата.
След това добавете тиквата и картофите към нея.
Гответе отново на котлона 3-4 минути.
През това време отворете MAGGI® Идея зa Мусака.
Смесете подправките за мусака с водата и разбъркайте.
Залейте каймата и зеленчуците.
Върнете отново на котлона за 5 минути.
Включете фурната на 200 градуса.
35 Мин.
Изсипете сместа в тавичка.
Печете около 45 минути или до готовност на картофа и тиквата.
Пригответе заливката (по желание).
10 Мин.
Аз използвах три по-малки яйца, но може и две големи да използвате.
Разбийте яйцата, млякото и брашното.
Залейте мусаката със заливката.
Върнете във фурната за 10 минути.
Хубаво е да изчакате малко преди да режете и сервирате мусаката, но това при нас не става.
Нарежете тиквата и картофите на кубчета.
3
Вземете по-дълбок тиган, в него сложете олиото.
Запържете за няколко минути каймата.
След това добавете тиквата и картофите към нея.
Гответе отново на котлона 3-4 минути.
През това време отворете MAGGI® Идея зa Мусака.
Смесете подправките за мусака с водата и разбъркайте.
Залейте каймата и зеленчуците.
Върнете отново на котлона за 5 минути.
Включете фурната на 200 градуса.
3
Изсипете сместа в тавичка.
Печете около 45 минути или до готовност на картофа и тиквата.
Пригответе заливката (по желание).
3
Аз използвах три по-малки яйца, но може и две големи да използвате.
Разбийте яйцата, млякото и брашното.
Залейте мусаката със заливката.
Върнете във фурната за 10 минути.
Хубаво е да изчакате малко преди да режете и сервирате мусаката, но това при нас не става.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук