Днес ще ви споделя подробните стъпки от моята рецепта за мусака с броколи и карфиол. Тя е супер лесна за приготвяне.
Ще си позволя да сравня класическата рецепта за мусака с картофи с тази версия на вкусна мусака без картофи.
Приготвена с броколи и карфиол тази рецепта за мусака е много по-лека като храна.
Самото готвене на броколи и карфиол става значително по-бързо от това на картофа.
Ястието е изключително подходящо за хора спазващи кето режим или режим изключващ комбинирането на картофи и месо.
Аз направих класическа заливка на тази мусака, но ако желаете да сте в режим,смените брашното с кашкавал и хапвайте на воля.
Съставки
1
Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за мусака е задушаването на каймата.
В тиган се слагат 20 мл олио и, когато се сгорещи се слагат лука и чесъна.
Готви се няколко минути.
Добавяме каймата и MAGGI® Вкусни гозби зеленчуци.
MAGGI® Вкусни гозби е балансирана комбинация от сол, изсушени зеленчуци и подправки, които правят ястието страхотно.
Разбъркваме добре и изсипваме доматения сок.
Подправяме с червен пипер, черен пипер и кимион.
Готвим около 10 минути на умерен котлон.
Стъпка 2
20 Мин.
През това време разпределяме карфиола и броколите в тавичка. Поръсваме ги с нарязаните на ситно листа целина.
Заливаме ги с готовата плънка. Добавяме 20 мл вода и слагаме в топла фурна на 200 градуса.
Печем до омекване на зеленчуците.
При мен отне 20 минути.
Стъпка 3
20 Мин.
Приготвяме заливката, като разбиваме яйцата с киселото мляко и брашното (кашкавала).
Заливаме мусаката и печем още 10-15 минути във фурната, до готовност на заливката.
Готовата мусака оставяме леко да се охлади и стегне.
Аз този етап не успявам да го спазя и нападам мусаката вряла.
Приятели, сами видяхте колко бързо и лесно се приготвя тази рецепта за мусака от карфиол и броколи.
Ще очаквам вашите отзиви за рецептата.
Стъпка 1
3
Първата стъпка от рецептата за мусака е задушаването на каймата.
В тиган се слагат 20 мл олио и, когато се сгорещи се слагат лука и чесъна.
Готви се няколко минути.
Добавяме каймата и MAGGI® Вкусни гозби зеленчуци.
MAGGI® Вкусни гозби е балансирана комбинация от сол, изсушени зеленчуци и подправки, които правят ястието страхотно.
Разбъркваме добре и изсипваме доматения сок.
Подправяме с червен пипер, черен пипер и кимион.
Готвим около 10 минути на умерен котлон.
Стъпка 2
3
През това време разпределяме карфиола и броколите в тавичка. Поръсваме ги с нарязаните на ситно листа целина.
Заливаме ги с готовата плънка. Добавяме 20 мл вода и слагаме в топла фурна на 200 градуса.
Печем до омекване на зеленчуците.
При мен отне 20 минути.
Стъпка 3
3
Приготвяме заливката, като разбиваме яйцата с киселото мляко и брашното (кашкавала).
Заливаме мусаката и печем още 10-15 минути във фурната, до готовност на заливката.
Готовата мусака оставяме леко да се охлади и стегне.
Аз този етап не успявам да го спазя и нападам мусаката вряла.
Приятели, сами видяхте колко бързо и лесно се приготвя тази рецепта за мусака от карфиол и броколи.
Ще очаквам вашите отзиви за рецептата.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук