Понякога само една хубава, топла и вкусна баничка може да ти оправи настроението, глада и деня, нали? Може закусиш, обядваш и вечеряш с баница и това е съвсем естествено.
Идва и моментът, в който съм сигурна, че ще ви изненадам.
Изненадата идва от това, че каймата е пилешка.
И преди да ударите хикса на рецептата, нека ви споделя, че вкусът е феноменален.
Каймата направих у дома от пилешки гърди и точно в това се крие добрият вкус.
Самата баница има вид на пай, изпече се идеално, и с риск да го напиша за пореден път, вкусът е трепач.
За повече вкус и аромат на моята баница с кайма, аз овкусих плънката с MAGGI® Вкусни гозби пиле.
MAGGI® Вкусни гозби е балансирана комбинация от сол, изсушени зеленчуци и подправки, които придават плътен вкус на пиле неустоим аромат на любимите ви ястия. Точно това се случи и с тази баница с кайма.
Съставки
1
Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за баница с кайма е нарязването на лука на ситно и приготвянето на останалите продукти за плънката.
В тиган се слага малко олио. Задушаваме първо лука, а след това добавяме каймата и гъбите. Поръсваме с подправката за пиле. Задушаваме за около 10 минути.
Добавяме доматеното пюре. Готвим още 5 минути.
Готовата плънка се охлажда.
Стъпка 2
5 Мин.
Разбиваме яйцето с киселото мляко и мекото масло.
Слагаме брашното и бакпулвера.
С тази смес ще намажем първата кора и последната кора на баницата.
Стъпка 3
5 Мин.
Вземаме тава с размер 24 см. Намазваме основата с олио.
Слагаме две кори, като ги разпределяме така, че част от тях да са извън тавата.
Слагаме яйчена плънка и плънка с кайма.
Отгоре подреждаме две кори, като ги набираме.
Ето вижте как на снимката.
Следва само плънка от кайма.
После слагаме кори и плънка.
Редуваме докато имаме плънка.
Стъпка 4
5 Мин.
Накрая слагаме последните кори, завиваме с тези, които оставихме отвън.
Мажем с яйчена смес и поръсваме със сусам.
Стъпка 5
30 Мин.
Печем баницата с кайма в топла фурна на 180 градуса.
Може да поставим фолио отгоре, за да не изгори.
При мен печенето отне 35 минути.
Ето и готовата баница с кайма.
Аз направих айрян и си я хапнахме баница с айрянче.
Стъпка 1
5
Първата стъпка от рецептата за баница с кайма е нарязването на лука на ситно и приготвянето на останалите продукти за плънката.
В тиган се слага малко олио. Задушаваме първо лука, а след това добавяме каймата и гъбите. Поръсваме с подправката за пиле. Задушаваме за около 10 минути.
Добавяме доматеното пюре. Готвим още 5 минути.
Готовата плънка се охлажда.
Стъпка 2
5
Разбиваме яйцето с киселото мляко и мекото масло.
Слагаме брашното и бакпулвера.
С тази смес ще намажем първата кора и последната кора на баницата.
Стъпка 3
5
Вземаме тава с размер 24 см. Намазваме основата с олио.
Слагаме две кори, като ги разпределяме така, че част от тях да са извън тавата.
Слагаме яйчена плънка и плънка с кайма.
Отгоре подреждаме две кори, като ги набираме.
Ето вижте как на снимката.
Следва само плънка от кайма.
После слагаме кори и плънка.
Редуваме докато имаме плънка.
Стъпка 4
5
Накрая слагаме последните кори, завиваме с тези, които оставихме отвън.
Мажем с яйчена смес и поръсваме със сусам.
Стъпка 5
5
Печем баницата с кайма в топла фурна на 180 градуса.
Може да поставим фолио отгоре, за да не изгори.
При мен печенето отне 35 минути.
Ето и готовата баница с кайма.
Аз направих айрян и си я хапнахме баница с айрянче.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук