Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Баница с кайма

(0)
60Мин.
Лесна
Понякога само една хубава, топла и вкусна баничка може да ти оправи настроението, глада и деня, нали? Може закусиш, обядваш и вечеряш с баница и това е съвсем естествено. Идва и моментът, в който съм сигурна, че ще ви изненадам. Изненадата идва от това, че каймата е пилешка. И преди да ударите хикса на рецептата, нека ви споделя, че вкусът е феноменален. Каймата направих у дома от пилешки гърди и точно в това се крие добрият вкус. Самата баница има вид на пай, изпече се идеално, и с риск да го напиша за пореден път, вкусът е трепач. За повече вкус и аромат на моята баница с кайма, аз овкусих плънката с MAGGI® Вкусни гозби пиле. MAGGI® Вкусни гозби е балансирана комбинация от сол, изсушени зеленчуци и подправки, които придават плътен вкус на пиле неустоим аромат на любимите ви ястия. Точно това се случи и с тази баница с кайма.

Съставки

-
1
+

Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

400  г
кори за баница
250  г
кайма (пилешка)
1  глава
глава лук
2  с.л.
доматено пюре
200  г
гъби печурки (мариновани)
1 
яйце
150  г
кисело мляко
30  г
масло
1  с.л.
брашно
1  щипка
бакпулвер
1  щипка
сусам

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

60 Мин.
Стъпка 1
15 Мин.
Първата стъпка от рецептата за баница с кайма е нарязването на лука на ситно и приготвянето на останалите продукти за плънката.В тиган се слага малко олио. Задушаваме първо лука, а след това добавяме каймата и гъбите. Поръсваме с подправката за пиле. Задушаваме за около 10 минути.Добавяме доматеното пюре. Готвим още 5 минути.Готовата плънка се охлажда. Баница с кайма
Стъпка 2
5 Мин.
Разбиваме яйцето с киселото мляко и мекото масло.Слагаме брашното и бакпулвера.С тази смес ще намажем първата кора и последната кора на баницата. Баница с кайма
Стъпка 3
5 Мин.
Вземаме тава с размер 24 см. Намазваме основата с олио.Слагаме две кори, като ги разпределяме така, че част от тях да са извън тавата.Слагаме яйчена плънка и плънка с кайма.Отгоре подреждаме две кори, като ги набираме.Ето вижте как на снимката.Следва само плънка от кайма.После слагаме кори и плънка.Редуваме докато имаме плънка. Баница с кайма
Стъпка 4
5 Мин.
Накрая слагаме последните кори, завиваме с тези, които оставихме отвън.Мажем с яйчена смес и поръсваме със сусам. Баница с кайма
Стъпка 5
30 Мин.
Печем баницата с кайма в топла фурна на 180 градуса.Може да поставим фолио отгоре, за да не изгори.При мен печенето отне 35 минути.Ето и готовата баница с кайма.Аз направих айрян и си я хапнахме баница с айрянче. Баница с кайма
Баница с кайма

Стъпка 1 5

Първата стъпка от рецептата за баница с кайма е нарязването на лука на ситно и приготвянето на останалите продукти за плънката.В тиган се слага малко олио. Задушаваме първо лука, а след това добавяме каймата и гъбите. Поръсваме с подправката за пиле. Задушаваме за около 10 минути.Добавяме доматеното пюре. Готвим още 5 минути.Готовата плънка се охлажда.

Баница с кайма

Стъпка 2 5

Разбиваме яйцето с киселото мляко и мекото масло.Слагаме брашното и бакпулвера.С тази смес ще намажем първата кора и последната кора на баницата.

Баница с кайма

Стъпка 3 5

Вземаме тава с размер 24 см. Намазваме основата с олио.Слагаме две кори, като ги разпределяме така, че част от тях да са извън тавата.Слагаме яйчена плънка и плънка с кайма.Отгоре подреждаме две кори, като ги набираме.Ето вижте как на снимката.Следва само плънка от кайма.После слагаме кори и плънка.Редуваме докато имаме плънка.

Баница с кайма

Стъпка 4 5

Накрая слагаме последните кори, завиваме с тези, които оставихме отвън.Мажем с яйчена смес и поръсваме със сусам.

Баница с кайма

Стъпка 5 5

Печем баницата с кайма в топла фурна на 180 градуса.Може да поставим фолио отгоре, за да не изгори.При мен печенето отне 35 минути.Ето и готовата баница с кайма.Аз направих айрян и си я хапнахме баница с айрянче.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
4
Бихте ли препоръчали този продукт на ваши приятели?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
Image CAPTCHA
Въведете символите показани в изображението.
Моля, попълнете полето captcha