Приятели, днес съм ви подготвила поредната домашна вкусотия, която е сезонна и много вкусна. Пригответе се за лесни магданозени кюфтета.
Перфектните магданозени кюфтенца се сервират винаги с млечно-чеснов сос, какъвто спретнах и аз, но го овкусих малко по-така. Добавих няколко подправки, които направиха соса още по-перфектен за моите кюфтета от магданоз.
Тези магданозени кюфтета имат прекрасен вкус и още зеленчуци, а причината за това е, че овкусих сместа с MAGGI® Вълшебен вкус пиле.
Тази лъжичка MAGGI® Вълшебен вкус определено даде своя принос за вълшебните ми магданозени кюфтета.
За млечно-чесновия сос си позволих да сложа щипка джинджифил и куркума за допълнителна наслада и не сгреших.
Вижте какво точно ви трябва да си спретенете тази рецепта за магданозени кюфтета.
Съставки
1
Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от нашата рецепта за магданозени кюфтета на фурна е нарязването на магданоза и зеления лук на ситно.
Стъпка 2
3 Мин.
В купичка се смесват яйцето, киселото мляко и содата и се разбиват добре.
Към тях се добавя MAGGI® Вълшебен вкус пиле.
Отново сместа се разбърква.
Стъпка 3
5 Мин.
Към магданоза и лука се добавят скилидката чесън и брашното.
Смесваме добре съставките.
Изсипваме млечната смес и бъркаме до получаване на еднородна смес.
При необходимост добавете брашно.
Трябва да оформите спокойно кюфтетата.
Стъпка 4
30 Мин.
Покрийте тава с хартия за печене.
С мокри ръце оформете кюфтетата и ги подредете в тавата.
Изпечете магданозените кюфтета на горен и долен реотан за 20-30 минути.
През това време пригответе млечния сос.
Стъпка 5
5 Мин.
В подходяща купа сложете сметаната и млякото.
Добавете още чесъна, джинджифил на прах, солта, черния пипер, куркумата, сока от лимон, копъра и зехтина.
Разбъркайте интензивно, за да получите фин сос.
Готовите кюфтета от магданоз се оставят за кратко да се охладят.
Приятели, поднасяме нашите лесни магданозени кюфтета с млечен сос и резени лимон за свежест.
Казвам ви, получиха се страхотни и ви препоръчвам да ги пробват.
Стъпка 1
5
Първата стъпка от нашата рецепта за магданозени кюфтета на фурна е нарязването на магданоза и зеления лук на ситно.
Стъпка 2
5
В купичка се смесват яйцето, киселото мляко и содата и се разбиват добре.
Към тях се добавя MAGGI® Вълшебен вкус пиле.
Отново сместа се разбърква.
Стъпка 3
5
Към магданоза и лука се добавят скилидката чесън и брашното.
Смесваме добре съставките.
Изсипваме млечната смес и бъркаме до получаване на еднородна смес.
При необходимост добавете брашно.
Трябва да оформите спокойно кюфтетата.
Стъпка 4
5
Покрийте тава с хартия за печене.
С мокри ръце оформете кюфтетата и ги подредете в тавата.
Изпечете магданозените кюфтета на горен и долен реотан за 20-30 минути.
През това време пригответе млечния сос.
Стъпка 5
5
В подходяща купа сложете сметаната и млякото.
Добавете още чесъна, джинджифил на прах, солта, черния пипер, куркумата, сока от лимон, копъра и зехтина.
Разбъркайте интензивно, за да получите фин сос.
Готовите кюфтета от магданоз се оставят за кратко да се охладят.
Приятели, поднасяме нашите лесни магданозени кюфтета с млечен сос и резени лимон за свежест.
Казвам ви, получиха се страхотни и ви препоръчвам да ги пробват.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук