Готвенето в гювечета е винаги приятно, лесно и доста бързо, а резултатът всеки път изкушава първо с аромат, а след това и с вкус.
Гювече с пилешко, само докато пишем името и отново ни се иска да опитаме това чудно вкусно гювече с пилешко и гъби.
Благодарим за рецептата на нашия любим домашен готвач Теодора Титова. Заедно с Теди всеки ден доказваме, че готвенето у дома е достъпно и изненадващо лесно удоволствие. Още нейни вдъхновяващи рецепти ще откриете в блога й „Домашни вкусотии“.
Съставки
4
порции
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за гювечета с пилешко е нарязването на пилешкото месо на кубчета.
След като нарежете пилешкото филе на кубчета добавете подправката за пиле и зехтина.
Разбъркайте добре и оставете да се овкуси.
Почистете гъбите и ги нарежете.
Пригответе гюведжето.
5 Мин.
Когато сме готови с гъбите, доматите и пилешкото преминаваме към приготвянето на гювечето.
Намазваме стените на гювечетата с масло.
Слагаме пилешки гърди, гъби и сушени домати.
Между тях поръсваме с настърган кашкавал.
Отгоре също поръсваме обилно с кашкавал.
Сложете във фурната.
30 Мин.
Печем гювечетата около 20-30 минути на 200 градуса.
Ето и готовото гювече с пилешко месо, гъби, сушени домати и кашкавал.
Истинска домашна вкусотия.
Поднесете го с усмивка и много любов.
Нарежете месото.
3
Първата стъпка от рецептата за гювечета с пилешко е нарязването на пилешкото месо на кубчета.
След като нарежете пилешкото филе на кубчета добавете подправката за пиле и зехтина.
Разбъркайте добре и оставете да се овкуси.
Почистете гъбите и ги нарежете.
Пригответе гюведжето.
3
Когато сме готови с гъбите, доматите и пилешкото преминаваме към приготвянето на гювечето.
Намазваме стените на гювечетата с масло.
Слагаме пилешки гърди, гъби и сушени домати.
Между тях поръсваме с настърган кашкавал.
Отгоре също поръсваме обилно с кашкавал.
Сложете във фурната.
3
Печем гювечетата около 20-30 минути на 200 градуса.
Ето и готовото гювече с пилешко месо, гъби, сушени домати и кашкавал.
Истинска домашна вкусотия.
Поднесете го с усмивка и много любов.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук