Приятели, неусетно дойде и най-въздействащия периода от годината.
Има една топлина и енергия в дома, която носи безценно усещане на уют.
Кухнята ухае на канела, ухае на коледни аромати, подсказващи, че е време да се съберем заедно и да се насладим на тези моменти.
Безспорно, ястието, което намира място на празничната трапеза е Коледната капама.
Няма как да минат и тези празнични дни без капама с телешко.
Продуктите не са много, сами по себе си са достатъчни, за да обогатят ястиято и да го направят празнично.
Капамата е телешка, съответно бульона, който реших да използвам е MAGGI® Течен телешки бульон. Много харесвам течните бульони на MAGGI®.
Ще ви разкажа, защо избрах да добавя една лъжица от MAGGI® Течен телешки бульон. Той се характеризира с богат вкус на месо и наситен цвят. Той е направен на базата на бавно приготвен телешки бульон, което го прави и идеална добавка към тъмни сосове, яхнии и печени меса.
Съставки
4
порции
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Вземете тенджера и сложете олиото.
Добавете лука, праза, чесъна, целината и чушката.
Гответе няколко минути.
Добавете червената леща.
25 Мин.
Пригответе студена вода за MAGGI® идея за винен кебап.
Изсипете подправките във водата и разбъркайте добре.
Сложете сместа в тенджерата.
разбъркайте и поставете на котлона.
След 20 минути яхнията от червена леща е готова.
Сервирайте топло.
2 Мин.
Поднесете в люта чушка, накълцан магданоз и чесън.
Нарежете зеленчуците.
3
Вземете тенджера и сложете олиото.
Добавете лука, праза, чесъна, целината и чушката.
Гответе няколко минути.
Добавете червената леща.
3
Пригответе студена вода за MAGGI® идея за винен кебап.
Изсипете подправките във водата и разбъркайте добре.
Сложете сместа в тенджерата.
разбъркайте и поставете на котлона.
След 20 минути яхнията от червена леща е готова.
Сервирайте топло.
3
Поднесете в люта чушка, накълцан магданоз и чесън.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук