Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Оризът се измива добре и се прецежда. Сварява се според указанията на опаковката. След сваряване тенджерата се оставя с капака да престои 10 минути. *Задължително е използването на специален ориз за суши, който е по-лепкав.
Оризът се овкусява по следният начин - смесват се 2 с.л. оризов оцет с 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол. Поръсете ориза с тази смес и разбъркайте с дървена лъжица.
Нарежете филето на жулиени и го пригответе както е в описанието на опаковката.
Нарежете авокадото на лентички.
Разстелете лист нори и покрийте цялата му повърхност с ориз.
Разстелете върху ориза прозрачно фолио и с негова помощ обърнете, така че оризът да остане отдолу.
Върху кората подредете крема сирене, авокадо, филенца и навийте на руло. Внимавайте, да не завиете и фолиото.
Поръсете готовото руло отвсякъде със запечен сусам, като притискате леко зрънцата, така че да прилепнат добре. Нарежете на кръгчета.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук