Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Измийте добре ориза със студена вода и го отцедете. Сложете го в тенджера, сипете около 3 ч.ч. вода, прибавете фикса и разбъркайте. Варете на тих огън докато ориза набъбне и поеме течността. Оставете го да се охлади.
Нарежете на кубчета третата тиквичка. Прибавете я към ориза. Овкусете с копър и разбъркайте.
Нарежете двете тиквички на тънки дълги ленти и ги намажете от двете страни с олио. Гриловайте за кратко в грил тиган или на скара.
Подредете лентите тиквички в чашки за крем карамел така, че да покриете дъното и стените. Застъпвайте ги леко. Напълнете с ориз, притиснете го с лъжица и загънете краищата на тиквичките. Обърнете тимбалчетата в чинии и сервирайте ястието студено.