Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Солен тиквен хляб

Солен тиквен хляб

(0)
Лесна
Купи сега
Идеята за солен тиквен хляб е може би едно от най-добрите ми хрумвания напоследък. Меката му средичка и хрупкавa коричка ме върнаха към спомените ми. Не веднъж съм разказвала историята за фурната на село и най-вкусният хляб. Въпреки, че тиквеният хляб е нещо ново, въобще минава за модерна рецепта за хляб, той не отстъпва по нищо на типичния вкус на селски хляб от едно време. Вкусът на тиква не е натрапчив, напротив придава мекота и впечатлява. За да си приготвите тиквен хляб у дома, не ви трябва нищо специално, освен: добро настроение, желание за месене и малко търпение. Към тях добавяме тиква, MAGGI® Вкусни гозби зеленчуци, брашно и мая.
Купи сега

Съставки

30

Това ястие е оптимизирано за 30 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  г
тиква
1  с.л.
MAGGI® Вкусни гозби зеленчуци 90г
500  г
брашно
7  г
суха мая
1  с.л.
захар
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Въглехидрати
13.4 g
Енергия
62.3 kcal
Мазнини
0.4 g
Протеин
2.4 g
Информация на порция

Указания

  • Стъпка 1

    19 Мин.
    Първата стъпка от рецепта за солен тиквен хляб е сваряването на тиквата. За да придам на тиквата вкус и соленост, реших да я сваря с MAGGI® Вкусни гозби зеленчуци. Обелената и нарязана тиква се поръсва с подправката. Добавя се около 400 мл вода. Тиквата се вари до готовност. Отцежда се от получилия се бульон, който се запазва. Солен тиквен хляб
  • Стъпка 2

    120 Мин.
    Пюрираме тиквата със 100 мл от водата, в която се е варила. В подходящ съд се изсипва брашното. Към него се слага сухата мая и захарта. Разбъркваме ги добре. Изсипваме тиквеното пюре и омесваме тесто. Оставяме го на топло да втаса за 2 часа. Солен тиквен хляб
  • Стъпка 3

    30 Мин.
    Поръсваме с брашно стъклена тавичка. Поставяме внимателно хляба. Оформяме разрези по тестото. Оставяме го да втаса още 30 минути. Солен тиквен хляб
  • Стъпка 4

    39 Мин.
    Печем нашия тиквен хляб на горен и долен реотан на 180 градуса. При мен отне 30-40 минути. Ето го, готов и супер ароматен, мек и пухкав хляб от тиква. Приятели, пригответе го, няма да сбъркате, гарантирам ви. Бъдете добри като хляба! Солен тиквен хляб
Солен тиквен хляб

Стъпка 1 4

Първата стъпка от рецепта за солен тиквен хляб е сваряването на тиквата. За да придам на тиквата вкус и соленост, реших да я сваря с MAGGI® Вкусни гозби зеленчуци. Обелената и нарязана тиква се поръсва с подправката. Добавя се около 400 мл вода. Тиквата се вари до готовност. Отцежда се от получилия се бульон, който се запазва.

Солен тиквен хляб

Стъпка 2 4

Пюрираме тиквата със 100 мл от водата, в която се е варила. В подходящ съд се изсипва брашното. Към него се слага сухата мая и захарта. Разбъркваме ги добре. Изсипваме тиквеното пюре и омесваме тесто. Оставяме го на топло да втаса за 2 часа.

Солен тиквен хляб

Стъпка 3 4

Поръсваме с брашно стъклена тавичка. Поставяме внимателно хляба. Оформяме разрези по тестото. Оставяме го да втаса още 30 минути.

Солен тиквен хляб

Стъпка 4 4

Печем нашия тиквен хляб на горен и долен реотан на 180 градуса. При мен отне 30-40 минути. Ето го, готов и супер ароматен, мек и пухкав хляб от тиква. Приятели, пригответе го, няма да сбъркате, гарантирам ви. Бъдете добри като хляба!

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
1 + 4 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • Под 300 калории
  • Обяд
  • Есен
  • друг
  • Брънч
  • Лесно
  • Вечеря
  • Уикенд
  • печене
  • Сезонен
  • Приятели
  • Ниско сол
  • Леко ястие
  • От фурната
  • Лека закуска
  • Местна кухня
  • Семейни ястия
  • Световна кухня
  • Нискобюджетни
  • Хлебни изделия
  • Странично ястие
  • Балканска кухня
  • Източник на фибри
  • Източник на протеини
  • Ниско съдържание на захар
  • Високо съдържание на фибри

Още интересни рецепти

Покажи още рецепти

  • Соленки с броколи

    Соленки с броколи

    Лесна
  • Солена торта с картофи и спанак

    Солена торта с картофи и спанак

    55 Мин. Средно трудна

Покажи още рецепти

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта