Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецепта за солен тиквен хляб е сваряването на тиквата. За да придам на тиквата вкус и соленост, реших да я сваря с MAGGI® Вкусни гозби зеленчуци. Обелената и нарязана тиква се поръсва с подправката. Добавя се около 400 мл вода. Тиквата се вари до готовност. Отцежда се от получилия се бульон, който се запазва.
Пюрираме тиквата със 100 мл от водата, в която се е варила. В подходящ съд се изсипва брашното. Към него се слага сухата мая и захарта. Разбъркваме ги добре. Изсипваме тиквеното пюре и омесваме тесто. Оставяме го на топло да втаса за 2 часа.
Поръсваме с брашно стъклена тавичка. Поставяме внимателно хляба. Оформяме разрези по тестото. Оставяме го да втаса още 30 минути.
Печем нашия тиквен хляб на горен и долен реотан на 180 градуса. При мен отне 30-40 минути. Ето го, готов и супер ароматен, мек и пухкав хляб от тиква. Приятели, пригответе го, няма да сбъркате, гарантирам ви. Бъдете добри като хляба!
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук