Мили приятели, наближават празници и все по-често се оглеждаме за рецепти за Бъдни вечер. Искаме да спазим традицията, но и да внесем малко разнообразие,в което няма нищо лошо.
Сигурна съм, че сред вас има фенове на лозовите сарми с кайма, но повярвайте ми тези постни сарми ще ви грабнат от първата хапка.
Признавам си, че в изпълнението на рецептата заимствах някой неща от рецептата за гръцки лозови сарми. Става дума за лимона, използвах го смело и той ми се отблагодари подобаващо добре. Друга моя идея е използването на един любим на цялото семейство сос. Сосчето, с което поднасям тези лозови сарми е така любимия на всички MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за Талиатели с гъби.
Селекцията на подправки и любимите гъби в лицето на манатарки и шийтаке, правят този сос перфектен.
В тази рецепта за постни лозови сарми ще научите колко време се варят лозовите сарми, за да стане ориза перфектен. Ще видите и каква плънка приготвих, а и самия сос остана постен, защото използвам растителна сметана.
Съставки
3
порции
Това ястие е оптимизирано за 3 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Нарежете сиренето на две плочки, които след това разрежете на четири. В тиган сложете зехтина, скилидките чесън и зърната черен пипер.
Запържване
5 Мин.
Запечете сиренето от двете страни.
Извадете сиренето от тигана в една чиния
Сос
10 Мин.
Разтворете MAGGI® рецепта за Пене Арабиата в студената вода.
Разбъркайте добре.
Към мазнината и чесъна в тигана сложете двата вида червен пипер. Запържете ги за минута.
Почти готови
5 Мин.
Изсипете сместа в тигана.
Върнете на котлона за около 5 минути.
Пригответе домашни крутони по тази рецепта.
Плейтване
2 Мин.
Когато сосът се сгъсти се сглобява ястието.
Сложете соса в подходяща чиния.
Поставете плочките сирене.
Добавете крутони и накълцан на ситно магданоз.
Подготовка
5
Нарежете сиренето на две плочки, които след това разрежете на четири. В тиган сложете зехтина, скилидките чесън и зърната черен пипер.
Запържване
5
Запечете сиренето от двете страни.
Извадете сиренето от тигана в една чиния
Сос
5
Разтворете MAGGI® рецепта за Пене Арабиата в студената вода.
Разбъркайте добре.
Към мазнината и чесъна в тигана сложете двата вида червен пипер. Запържете ги за минута.
Почти готови
5
Изсипете сместа в тигана.
Върнете на котлона за около 5 минути.
Пригответе домашни крутони по тази рецепта.
Плейтване
5
Когато сосът се сгъсти се сглобява ястието.
Сложете соса в подходяща чиния.
Поставете плочките сирене.
Добавете крутони и накълцан на ситно магданоз.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук