Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Разядка от леща

0
40Мин.
Лесна
Днес на фокус идва едно от любимите варива на българите и не само. Ще ви споделя кафява леща рецепта, която мисля, че ще се превърне в любимия ви вид хумус или разядка. Този ароматен и пленителен дип от леща се приготвя много лесно. Благодарим за рецептата на нашия любим домашен готвач Теодора Титова. Заедно с Теди всеки ден доказваме, че готвенето у дома е достъпно и изненадващо лесно удоволствие. Още нейни вдъхновяващи рецепти ще откриете в блога й „Домашни вкусотии“.

Съставки

-
4 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

250 г
кафява леща
750 мл
вода
4 с.л.
зехтин
3 скилидки
чесън
0.5 половин
сок от лимон
1 щипка
черен пипер
1 щипка
сол
1 щипка
червен пипер
1 стрък
свеж магданоз

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

40 Мин.
Почистете лещата.
30 Мин.
В тенджера се слага лещата и кубчето бульон. Слагаме водата. Варим на умерен котлон до сваряване на лещата. Като се следим водата в тенджерата. Когато лещата е готова се маха от котлона и се оставя да се охлади. Разядка от леща
Охладената леща се поставя в блендер.
5 Мин.
Добавяме зехтина, чесъна, солта, черен пипер и магданоз. Блендираме до получаване на пастет от леща. Разядка от леща
Слагаме готовата разядка от леща в чиния.
5 Мин.
Поливаме със струя зехтин и поръсваме с червен пипер. Аз избрах да поднеса моята разядка/хумус от леща със сухари. Невероятно засищащо, вкусно, ароматно и полезно предложение за предястие и идеална рецепта за хумус. Разядка от леща
Разядка от леща

Почистете лещата. 3

В тенджера се слага лещата и кубчето бульон. Слагаме водата. Варим на умерен котлон до сваряване на лещата. Като се следим водата в тенджерата. Когато лещата е готова се маха от котлона и се оставя да се охлади.

Разядка от леща

Охладената леща се поставя в блендер. 3

Добавяме зехтина, чесъна, солта, черен пипер и магданоз. Блендираме до получаване на пастет от леща.

Разядка от леща

Слагаме готовата разядка от леща в чиния. 3

Поливаме със струя зехтин и поръсваме с червен пипер. Аз избрах да поднеса моята разядка/хумус от леща със сухари. Невероятно засищащо, вкусно, ароматно и полезно предложение за предястие и идеална рецепта за хумус.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Recipe Adimo
Благодарим за оценката!
Очакваме Вашето ревю!

Вече оценихте тази рецепта/ продукт.

Моля, оценете! Повече звезди означават по-висок рейтинг!

Изпрати
Asset 10

Коментар 0

0/4000
Изберете валидно потребителско име с дължина от 3 до 15 символа. Използвайте буквите от А до Z и цифрите от 0 до 9.
Потребителско име