Радомирска кавърма
30Мин.
Лесна
Тази кавърма по радомирски с туршия ще ви отнесе със своя вкус.
Традиционна кавърма, в която под туршия се размира да се използват чушките от туршия. Вариант е да използвате мариновани чушки или печени чушки.
Оставям този избор на вас. Аз използвах мариновани чушки.
Типична кавърма по селски, която е приготвена със свинско месо, праз лук и червена чушка.
500 г
свинско месо
1 кг
праз лук
5
печени чушки
1 опаковка
350 мл
вода
30 мл
олио
4
яйца
1 връзка
магданоз
.
Хранителна стойност
Енергия
1195.84 kcal
Въглехидрати
59.16 g
протеин
25.41 g
Мазнини
98.79 g
Информация на порция
Указания
30 Мин.
Нарежете месото на малки парчета.
5 Мин.
Празът се реже на ситно.
Чушката също се нарязва.
Добавете MAGGI® Идея за пилешка кавърма.
5 Мин.
С половината съдържание поръсете свинското месо и го обавялейте добре.
Другата част разтворете в 350 мл вода.
В подходящ тиган се поставя олиото.
Когато се сгорещи се слага овкусеното месо и се запържва за 5 минути.
След това се добавя празът.
Отново се готви няколко минути.
Добавете чушките и сместа.
20 Мин.
Следва към месото и праза да се сложат чушките и сместа.
Връщате на котлона и разбърквате добре.
Готви се на тих огън 10-15 минути.
Идеята е да сгъсти соса в кавърмата.
Когато кавърмата се е сгъстила, но не много.
Пълните гювечетата с нея.
На финала чуквате по едно яйце във всяко гючеве.
Поръсете с магданоз и по желание сложете люта чушка.
Печете гювечетата във фурната, до готовност на яйцето.
Рецептата като PDF
ЗапазиRecipe Adimo
Коментар 0