Тази кавърма по радомирски с туршия ще ви отнесе със своя вкус.
Традиционна кавърма, в която под туршия се размира да се използват чушките от туршия. Вариант е да използвате мариновани чушки или печени чушки.
Оставям този избор на вас. Аз използвах мариновани чушки.
Типична кавърма по селски, която е приготвена със свинско месо, праз лук и червена чушка.
Съставки
4
порции
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
С половината съдържание поръсете свинското месо и го обавялейте добре.
Другата част разтворете в 350 мл вода.
В подходящ тиган се поставя олиото.
Когато се сгорещи се слага овкусеното месо и се запържва за 5 минути.
След това се добавя празът.
Отново се готви няколко минути.
Добавете чушките и сместа.
20 Мин.
Следва към месото и праза да се сложат чушките и сместа.
Връщате на котлона и разбърквате добре.
Готви се на тих огън 10-15 минути.
Идеята е да сгъсти соса в кавърмата.
Когато кавърмата се е сгъстила, но не много.
Пълните гювечетата с нея.
На финала чуквате по едно яйце във всяко гючеве.
Поръсете с магданоз и по желание сложете люта чушка.
Печете гювечетата във фурната, до готовност на яйцето.
Нарежете месото на малки парчета.
3
Празът се реже на ситно.
Чушката също се нарязва.
Добавете MAGGI® Идея за пилешка кавърма.
3
С половината съдържание поръсете свинското месо и го обавялейте добре.
Другата част разтворете в 350 мл вода.
В подходящ тиган се поставя олиото.
Когато се сгорещи се слага овкусеното месо и се запържва за 5 минути.
След това се добавя празът.
Отново се готви няколко минути.
Добавете чушките и сместа.
3
Следва към месото и праза да се сложат чушките и сместа.
Връщате на котлона и разбърквате добре.
Готви се на тих огън 10-15 минути.
Идеята е да сгъсти соса в кавърмата.
Когато кавърмата се е сгъстила, но не много.
Пълните гювечетата с нея.
На финала чуквате по едно яйце във всяко гючеве.
Поръсете с магданоз и по желание сложете люта чушка.
Печете гювечетата във фурната, до готовност на яйцето.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук