Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Празът се реже на ситно. Чушката също се нарязва.
С половината съдържание поръсете свинското месо и го обавялейте добре. Другата част разтворете в 350 мл вода. В подходящ тиган се поставя олиото. Когато се сгорещи се слага овкусеното месо и се запържва за 5 минути. След това се добавя празът. Отново се готви няколко минути.
Следва към месото и праза да се сложат чушките и сместа. Връщате на котлона и разбърквате добре. Готви се на тих огън 10-15 минути. Идеята е да сгъсти соса в кавърмата. Когато кавърмата се е сгъстила, но не много. Пълните гювечетата с нея. На финала чуквате по едно яйце във всяко гючеве. Поръсете с магданоз и по желание сложете люта чушка. Печете гювечетата във фурната, до готовност на яйцето.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук