Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Прясно зеле с кайма

1
30Мин.
Лесна
Как да сготвим вкусно прясно зеле? Ще видите как може да направите прясно зеле на тиган, ще ви покажа подходящи подправки за прясно зеле. Днешната рецепта за прясно зеле с кайма и сос Болонезе е едно кулинарно попадение в десетката. Освен бързо и лесно, то се получи толкова вкусно, че порциите на всички беше буквално изчезнали за минути. Съвсем отговорно заявявам, че приготвих това ястие за не повече от 30 минути и то само на тиган.

Съставки

-
4 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

500 г
прясно зеле
300 г
кайма
300 мл
вода
20 мл
олио
3 стръкa
целина
0.5 връзка
магданоз
3 скилидки
чесън
50 г
кашкавал
1 щипка
сол
1 с.л.
захар
1 щипка
кимион

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

30 Мин.
Почистете зелето и го задушете.
10 Мин.
Нарежете прясното зеле на тънки ивици по дължина. Поставете го в купа. Посолете със солта и захарта.Намачкайте го добре.В тиган с капак или тенджера сложете 10 мл олио.Добавете зелето и го задушете.Може да добавите малко вода, около 50 мл за да не загори.Зелето се задушава много бързо.
Пригответе сос Болонезе и задушете каймата.
15 Мин.
Успоредно когато зелето се задушава пригответе сос Болонезе.В друг тиган сложете малко олио и задушете каймата с кимиона.Разтворете MAGGI® Идея за Спагети Болонезе в 300 мл водаРазбъркайте го добре.Когато зелето е омекнало към него се слага малко нарязана на ситно целина.Смесете зелето и каймата.
Добавете MAGGI® Идея за Спагети Болонезе.
5 Мин.
Връщате на котлона и готвите няколко минути или до сгъстяване на соса.Когато ястието е готово се поръсва със ситно нарязан чесън, магданоз и целина.Финално поръсете с кашкавал.
Прясно зеле с кайма

Почистете зелето и го задушете. 3

Нарежете прясното зеле на тънки ивици по дължина. Поставете го в купа. Посолете със солта и захарта.Намачкайте го добре.В тиган с капак или тенджера сложете 10 мл олио.Добавете зелето и го задушете.Може да добавите малко вода, около 50 мл за да не загори.Зелето се задушава много бързо.

Прясно зеле с кайма

Пригответе сос Болонезе и задушете каймата. 3

Успоредно когато зелето се задушава пригответе сос Болонезе.В друг тиган сложете малко олио и задушете каймата с кимиона.Разтворете MAGGI® Идея за Спагети Болонезе в 300 мл водаРазбъркайте го добре.Когато зелето е омекнало към него се слага малко нарязана на ситно целина.Смесете зелето и каймата.

Прясно зеле с кайма

Добавете MAGGI® Идея за Спагети Болонезе. 3

Връщате на котлона и готвите няколко минути или до сгъстяване на соса.Когато ястието е готово се поръсва със ситно нарязан чесън, магданоз и целина.Финално поръсете с кашкавал.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Recipe Adimo
Благодарим за оценката!
Очакваме Вашето ревю!

Вече оценихте тази рецепта/ продукт.

Моля, оценете! Повече звезди означават по-висок рейтинг!

Изпрати
Asset 10

Коментар 1

0/4000
Изберете валидно потребителско име с дължина от 3 до 15 символа. Използвайте буквите от А до Z и цифрите от 0 до 9.
Потребителско име
И Изабел
часа

Много интересно се получи! Даже повече ми харесва така, отколкото оригинала със спагети. Браво, че сте се сетили!

Зареди още коментари