Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Нарежете прясното зеле на тънки ивици по дължина. Поставете го в купа. Посолете със солта и захарта. Намачкайте го добре. В тиган с капак или тенджера сложете 10 мл олио. Добавете зелето и го задушете. Може да добавите малко вода, около 50 мл за да не загори. Зелето се задушава много бързо.
Успоредно когато зелето се задушава пригответе сос Болонезе. В друг тиган сложете малко олио и задушете каймата с кимиона. Разтворете MAGGI® Идея за Спагети Болонезе в 300 мл вода Разбъркайте го добре. Когато зелето е омекнало към него се слага малко нарязана на ситно целина. Смесете зелето и каймата.
Връщате на котлона и готвите няколко минути или до сгъстяване на соса. Когато ястието е готово се поръсва със ситно нарязан чесън, магданоз и целина. Финално поръсете с кашкавал.
Изабел