Периодът от годината е такъв, че все по-често се обръщате към мен с питане за постни рецепти. Да, в момента се пости и доста хора са предприели това предизвикателство.
Тази рецепта за пълнени камби с ориз и праз е идеално предложение и за трапезата за Бъдни вечер.
Така че, ако търсите рецепти за Бъдни вечер, то определено запазете тази.
Моите постни пълнени камби в типично есенни цветове направиха деня ми неприлично вкусен. Сдобих се с много хубав праз лук, имах една глава целина, която се търкаляше наляво, надясно в хладилника, заедно с един морков. Добавих и маслини за повече вкус, а те си подхождат много с праза и доматите.
Добавяйки MAGGI® Рецепта за Пене Арабиата, добавих в ястието и сушени домати, сушен лук, и цяла армия подправки, които направиха магията. Реших да тествам комбинацията от тези съставки плюс ориз. Няма как да не се получи, нали?
Съставки
4
порции
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата е нарязването на зеленчуците.
Ето как ги подготвих за готвене:
В тиган се слага 20 мл олио. Когато се сгорещи се изсипват подготвените зеленчуци.
Готвим 2-3 минути и добавяме ориза. Готвим отново няколко минути.
Стъпка 2
5 Мин.
Слагаме 200 мл вода и маслини.
Добавяме кимион и кардамон.
Аз обичам кардамон на ориза, но той не е за всеки вкус.
Така, че преценете дали да го сложите.
Стъпка 3
10 Мин.
Разтворете MAGGI® Рецепта за Пене Арабиата в 300 мл вода и разбъркайте добре.
Изсипете към ориза и върнете на котлона.
Гответе още 10 минути.
Махнете от котлона и охладете леко ориза.
Стъпка 4
40 Мин.
Напълнете камбите.
Сложете малко вода и ги изпечете във фурната.
Печете на горен и долен реотан 40 минути.
Стъпка 5
5 Мин.
Ето ги готовите постни пълнени камби с ориз, маслини и праз.
Чудна вкусотия, приятели!
Това, че са постни по никакъв начин не в минус на ястието, напротив. Богатството от подправки в ориза прави нашите пълнени камби с пленителен вкус.
Цветът на камбите е така пъстър, че определено правят мрачните есенни дни по-приятни.
Тази постна рецепта с ориз се нарежда в моя списък с традиционни рецепти за Бъдни вечер. Вижте какви други изпитани рецепти има тук.
Стъпка 1
5
Първата стъпка от рецептата е нарязването на зеленчуците.
Ето как ги подготвих за готвене:
В тиган се слага 20 мл олио. Когато се сгорещи се изсипват подготвените зеленчуци.
Готвим 2-3 минути и добавяме ориза. Готвим отново няколко минути.
Стъпка 2
5
Слагаме 200 мл вода и маслини.
Добавяме кимион и кардамон.
Аз обичам кардамон на ориза, но той не е за всеки вкус.
Така, че преценете дали да го сложите.
Стъпка 3
5
Разтворете MAGGI® Рецепта за Пене Арабиата в 300 мл вода и разбъркайте добре.
Изсипете към ориза и върнете на котлона.
Гответе още 10 минути.
Махнете от котлона и охладете леко ориза.
Стъпка 4
5
Напълнете камбите.
Сложете малко вода и ги изпечете във фурната.
Печете на горен и долен реотан 40 минути.
Стъпка 5
5
Ето ги готовите постни пълнени камби с ориз, маслини и праз.
Чудна вкусотия, приятели!
Това, че са постни по никакъв начин не в минус на ястието, напротив. Богатството от подправки в ориза прави нашите пълнени камби с пленителен вкус.
Цветът на камбите е така пъстър, че определено правят мрачните есенни дни по-приятни.
Тази постна рецепта с ориз се нарежда в моя списък с традиционни рецепти за Бъдни вечер. Вижте какви други изпитани рецепти има тук.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук