Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Постни лозови сарми със сос

(0)
85Мин.
Лесна
Мили приятели, наближават празници и все по-често се оглеждаме за рецепти за Бъдни вечер. Искаме да спазим традицията, но и да внесем малко разнообразие,в което няма нищо лошо. Сигурна съм, че сред вас има фенове на лозовите сарми с кайма, но повярвайте ми тези постни сарми ще ви грабнат от първата хапка. Признавам си, че в изпълнението на рецептата заимствах някой неща от рецептата за гръцки лозови сарми. Става дума за лимона, използвах го смело и той ми се отблагодари подобаващо добре. Друга моя идея е използването на един любим на цялото семейство сос. Сосчето, с което поднасям тези лозови сарми е така любимия на всички MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за Талиатели с гъби. Селекцията на подправки и любимите гъби в лицето на манатарки и шийтаке, правят този сос перфектен. В тази рецепта за постни лозови сарми ще научите колко време се варят лозовите сарми, за да стане ориза перфектен. Ще видите и каква плънка приготвих, а и самия сос остана постен, защото използвам растителна сметана.

Съставки

-
1
+

Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

200  г
ориз
210  г
лозови листа
1 
морков
150  г
праз лук
0.5  глава
лук
3 
сушени домати
1 
лимон
4 
гъби печурки
2  скилидки
чесън
150  мл
сметана
250  мл
вода
20  мл
олио
500  мл
вода
1  щипка
риган
1  щипка
мащерка
1  щипка
черен пипер
1  щипка
сол
1  щипка
джоджен

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

85 Мин.
Стъпка 1
5 Мин.
Първата стъпка от рецептата е подготвянето на продуктите. Нарежете на ситно лука, праза и моркова. Постни лозови сарми със сос
Стъпка 2
15 Мин.
В тиган се слага 10 мл олио и когато се сгорещи в него се слагат моркова, лука, праза. Ориза се добавя и се задушава за кратко. Подправя се с джоджен, риган, черен пипер, добавят се и сушените домати. Към ориза се изсипва 150 мл вода. Когато ориза поеме водата се маха от котлона и се оставя да се охлади. Постни лозови сарми със сос
Стъпка 3
20 Мин.
Приготвяме лозовите листа. Слагаме едно листо и в края му се поставя ориз. Завивам от ляво и дясно, след което навиваме сармата. Постни лозови сарми със сос
Стъпка 4
30 Мин.
Вземаме подходяща тенджера, покриваме дъното с лозови листа. Подреждаме всички сарми. Подреждаме няколко резена лимон и изстискаме сока на половин лимон върху сармите. Покриваме сармите с останалите лозови листа. Изсипваме останалата вода. Варим сармите на умерен котлон около 30 минути. Ориза се сготвя бързо и трябва да се съобразим с него. Оставяме сармите да се охладят. Постни лозови сарми със сос
Стъпка 5
10 Мин.
Приготвяме гъбения сос. В касерол се слага малко олио. Когато се сгорещи се добавя ситно нарязани печурки и чесъна. Задушаваме за няколко минути. През това време разтваряме MAGGI® Рецепта за Талиатели с гъби в сметаната и водата. Заливаме гъбите и чесъна със соса. Готвим на котлона до сгъстяването му. Поднасяме нашите постни лозови сарми с гъбен сос, лимон и мащерка. Постни лозови сарми със сос
Стъпка 6
5 Мин.
Приятели, ето че нашата рецепта за постни лозови сарми с гъбен сос е изпълнена и очаква вашите коментари и отзиви. Ще се радвам да поднесете това ястие на вашата празнична трапеза. Постни лозови сарми със сос
Постни лозови сарми със сос

Стъпка 1 6

Първата стъпка от рецептата е подготвянето на продуктите. Нарежете на ситно лука, праза и моркова.

Постни лозови сарми със сос

Стъпка 2 6

В тиган се слага 10 мл олио и когато се сгорещи в него се слагат моркова, лука, праза. Ориза се добавя и се задушава за кратко. Подправя се с джоджен, риган, черен пипер, добавят се и сушените домати. Към ориза се изсипва 150 мл вода. Когато ориза поеме водата се маха от котлона и се оставя да се охлади.

Постни лозови сарми със сос

Стъпка 3 6

Приготвяме лозовите листа. Слагаме едно листо и в края му се поставя ориз. Завивам от ляво и дясно, след което навиваме сармата.

Постни лозови сарми със сос

Стъпка 4 6

Вземаме подходяща тенджера, покриваме дъното с лозови листа. Подреждаме всички сарми. Подреждаме няколко резена лимон и изстискаме сока на половин лимон върху сармите. Покриваме сармите с останалите лозови листа. Изсипваме останалата вода. Варим сармите на умерен котлон около 30 минути. Ориза се сготвя бързо и трябва да се съобразим с него. Оставяме сармите да се охладят.

Постни лозови сарми със сос

Стъпка 5 6

Приготвяме гъбения сос. В касерол се слага малко олио. Когато се сгорещи се добавя ситно нарязани печурки и чесъна. Задушаваме за няколко минути. През това време разтваряме MAGGI® Рецепта за Талиатели с гъби в сметаната и водата. Заливаме гъбите и чесъна със соса. Готвим на котлона до сгъстяването му. Поднасяме нашите постни лозови сарми с гъбен сос, лимон и мащерка.

Постни лозови сарми със сос

Стъпка 6 6

Приятели, ето че нашата рецепта за постни лозови сарми с гъбен сос е изпълнена и очаква вашите коментари и отзиви. Ще се радвам да поднесете това ястие на вашата празнична трапеза.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
4
Бихте ли препоръчали този продукт на ваши приятели?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
Image CAPTCHA
Моля, попълнете полето captcha