Приятели, познавате моя стил рецепти.
Споделям лесни рецепти за готвене, бързи рецепти за готвене, които ви позволяват да се насладите на домашно приготвената храна без много продукти и усилия.
Такава е и тази рецепта за кюфтета от грах с таханов сос.
За повече вкус и за обогатяване на кюфтенцата със зеленчуци при варенето на граха добавих от MAGGI® Вълшебен вкус.
Кюфтенацата от грах се получиха наистина много по-вкусни.
Тахановият сос допълва кюфтенцата, а свежестта на чери доматите и руколата правят порцията идеална.
Вижте продуктите и пригответе рецептата за кюфтенца от грах още днес.
Съставки
1
Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за кюфтенца от грах е измиването и почистването на граха.
Сложете граха в тенджера и добавете една лъжица MAGGI® Вълшебен вкус.
Изсипете водата и поставете тенджерата на котлона.
Варете до готовност на граха, при мен отне 20-30 мин.
Отцедете сварения храх от водата, като оставите малко.
Стъпка 2
5 Мин.
Пасирайте граха, може да не се стараете да става на пюре.
нека има грахчета, които да подсказват, че са там.
Овкусете с червен лук, чесън, магданоз и копър.
Разбъркайте добре.
Сложете царевичното брашно и отново разбъркайте сместа.
Стъпка 3
10 Мин.
С мокри ръце оформете кюфтенцата.
Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене.
Охладете ги за един час във фризера.
Стъпка 4
5 Мин.
През това време пригответе соса.
В блендер сложете сусамовия тахан,зехтина, чесъна, сока от лимон, черния пипер и солта. Аз сложих едно листо мента, но можете две да добавя. Ментата прави соса доста свеж и в комбинация с целия вкус от граховите кюфтета…е супер.
Разбийте. Получава се смес наподобяваща паста.
Добавете вода и разбийте.
Направете соса с желаната от вас гъстота, като използвате вода.
Стъпка 5
20 Мин.
Изпечете охладените кюфтета във топла фурна на 200 градуса.
Преди да ги сложите във фурната, намажете кюфтетата от грах с малко зехтин.
Печете за 20 минути.
Стъпка 1
5
Първата стъпка от рецептата за кюфтенца от грах е измиването и почистването на граха.
Сложете граха в тенджера и добавете една лъжица MAGGI® Вълшебен вкус.
Изсипете водата и поставете тенджерата на котлона.
Варете до готовност на граха, при мен отне 20-30 мин.
Отцедете сварения храх от водата, като оставите малко.
Стъпка 2
5
Пасирайте граха, може да не се стараете да става на пюре.
нека има грахчета, които да подсказват, че са там.
Овкусете с червен лук, чесън, магданоз и копър.
Разбъркайте добре.
Сложете царевичното брашно и отново разбъркайте сместа.
Стъпка 3
5
С мокри ръце оформете кюфтенцата.
Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене.
Охладете ги за един час във фризера.
Стъпка 4
5
През това време пригответе соса.
В блендер сложете сусамовия тахан,зехтина, чесъна, сока от лимон, черния пипер и солта. Аз сложих едно листо мента, но можете две да добавя. Ментата прави соса доста свеж и в комбинация с целия вкус от граховите кюфтета…е супер.
Разбийте. Получава се смес наподобяваща паста.
Добавете вода и разбийте.
Направете соса с желаната от вас гъстота, като използвате вода.
Стъпка 5
5
Изпечете охладените кюфтета във топла фурна на 200 градуса.
Преди да ги сложите във фурната, намажете кюфтетата от грах с малко зехтин.
Печете за 20 минути.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук