Пълнени чушки с боб
70Мин.
Лесна
Рецептата за пълнени сухи чушки с боб и кисело зеле е типичен и любим представител на българската национална кухня, като събира в себе си три характерни за нашата кухня продукта- боб, сушени червени чушки и кисело зеле. Нека не пропускаме и типичният букет от традиционни подправки. Така тази гозба спечелва всички.
Тези от вас решили да пропуснат боб чорбата от трапезата на Бъдни вечер, но все пак искат да сложат бобено ястие, може спокойно да приготвите рецептата за пълнени сухи чушки с боб.
250 г
сварен боб
300 г
кисело зеле
1 опаковка
300 мл
вода
2 с.л.
олио
.
Хранителна стойност
Енергия
181.48 kcal
Въглехидрати
22.06 g
протеин
4.9 g
Мазнини
8.38 g
Информация на порция
Указания
70 Мин.
Хидратиране на сухите чушки.
5 Мин.
Понеже тези чушки са големи, аз напълник 4 броя с получената смес.
В дълбока купа смесете сварения и охладен боб и киселото зеле.
Отворете MAGGI® идея за пълнени чушки с кайма.
5 Мин.
Изсипете съдържанието на опаковката към боба и киселото зеле.
Разбъркайте добре сместа.
Добавете малко олио.
Отцедете чушките и ги напълнете с плънката от боб и кисело зеле.
Подредете чушките в тава.
60 Мин.
Изсипете водата и още малко олио.
Печете в топла фурна на 200 градуса около 1 час.
Може да сложите фолио отгоре за да не изгорят чушките.
Следете тавичката да не остане без вода.
При необходимост добавете малко вода.
Ето и готовите пълнени чушки с боб и кисело зеле.
Рецептата като PDF
ЗапазиRecipe Adimo
Коментар 0