Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси
  • Рецепти
  • MAGGI® Приятели
  • Полезни статии
  • Продукти
  • Kампании
  • MAGGI
  • Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси
  • Рецепти
  • MAGGI® Приятели
  • Полезни статии
  • Продукти
  • Kампании
  • MAGGI
  • Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

(0)
47Мин.
Средно трудна
Recipe Adimo
Поръчай сега
Крехко пилешко месо с фин сметанов сос и гъби.

Съставки

4 порции

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
800  г
пилешки гърди
2  кубчета
MAGGI® Пилешки Био Бульон 20x80g
300  г
печурки
1  глава
лук
4  скилидки
чесън
75  г
масло
150  мл
готварска сметана
16  ч.л.
пшеничено брашно
1  с.л.
червен пипер
1  ч.л.
черен пипер
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Енергия
498.92 kcal
Въглехидрати
17.42 g
Мазнини
25.25 g
Информация на порция

Указания

47 Мин.
  • Стъпка 1

    20 Мин.
    Пилешкото месо се поставя в тенджера, залива се с вода и се вари. Щом кипне, към него се прибавят пилешкият бульон MAGGI® и ситно нарязани лук и чесън. Вари се до пълна готовност.
  • Стъпка 2

    15 Мин.
    През това време в тенджера се задушават гъбите в масло, предварително нарязани на дребно. Щом омекнат, добавете брашно и червен пипер. Бъркайте енергично, докато се разтворят.
  • Стъпка 3

    7 Мин.
    След това гъбите се заливат с част от бульона, в който се е варило пилешкото месо. Бърка се в продължение на около 5-7 минути, докато се получи гъстия сос за фрикасето.
  • Стъпка 4

    5 Мин.
    Накрая се прибавя сварено пилешко месо - накъсано, сметана и черен пипер. Разбъркйте още няколко минути на котлона и сервирайте ястието топло.
Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Стъпка 1 4

Стъпка 1 Стъпка 1 Стъпка 1
: пилешки гърди, MAGGI® Пилешки Био Бульон 20x80g, чесън, лук

Пилешкото месо се поставя в тенджера, залива се с вода и се вари. Щом кипне, към него се прибавят пилешкият бульон MAGGI® и ситно нарязани лук и чесън. Вари се до пълна готовност.

Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Стъпка 2 4

Стъпка 2 Стъпка 2 Стъпка 2
: печурки, масло, червен пипер, пшеничено брашно

През това време в тенджера се задушават гъбите в масло, предварително нарязани на дребно. Щом омекнат, добавете брашно и червен пипер. Бъркайте енергично, докато се разтворят.

Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Стъпка 3 4

Стъпка 3 Стъпка 3

След това гъбите се заливат с част от бульона, в който се е варило пилешкото месо. Бърка се в продължение на около 5-7 минути, докато се получи гъстия сос за фрикасето.

Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Стъпка 4 4

Стъпка 4 Стъпка 4 Стъпка 4
: готварска сметана, черен пипер

Накрая се прибавя сварено пилешко месо - накъсано, сметана и черен пипер. Разбъркйте още няколко минути на котлона и сервирайте ястието топло.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
2 + 17 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • Обяд
  • Вечеря
  • Приятели
  • Семейство
  • Основно ястие
  • Балканска кухня

Още интересни рецепти

Покажи още рецепти

  • Селска яхния с пиле и лук

    Селска яхния с пиле и лук

    45 Мин. Средно трудна
  • Телешко месо с розмарин и картофи на фурна с винен сос

    Телешко месо с розмарин и картофи на фурна с винен сос

    100 Мин. Трудна
  • Грах яхния с телешки дроб

    Грах яхния с телешки дроб

    37 Мин. Средно трудна
  • Паста с песто и пилешко месо

    Паста с песто и пилешко месо

    40 Мин. Лесна

Покажи още рецепти

  • Facebook
  • You Tube
  • Политика за поверителност на данните
  • Свържете се с нас
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта