Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

(0)
47Мин.
Средно трудна
Крехко пилешко месо с фин сметанов сос и гъби.

Съставки

-
4 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

800  г
пилешки гърди
300  г
печурки
1  глава
лук
4  скилидки
чесън
75  г
масло
150  мл
готварска сметана
16  ч.л.
пшеничено брашно
1  с.л.
червен пипер
1  ч.л.
черен пипер

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Енергия
498.92 kcal
Въглехидрати
17.42 g
Мазнини
25.25 g
Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

47 Мин.
Стъпка 1
20 Мин.
Пилешкото месо се поставя в тенджера, залива се с вода и се вари. Щом кипне, към него се прибавят пилешкият бульон MAGGI® и ситно нарязани лук и чесън. Вари се до пълна готовност.
Стъпка 2
15 Мин.
През това време в тенджера се задушават гъбите в масло, предварително нарязани на дребно. Щом омекнат, добавете брашно и червен пипер. Бъркайте енергично, докато се разтворят.
Стъпка 3
7 Мин.
След това гъбите се заливат с част от бульона, в който се е варило пилешкото месо. Бърка се в продължение на около 5-7 минути, докато се получи гъстия сос за фрикасето.
Стъпка 4
5 Мин.
Накрая се прибавя сварено пилешко месо - накъсано, сметана и черен пипер. Разбъркйте още няколко минути на котлона и сервирайте ястието топло.
Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Стъпка 1 4

Стъпка 1 Стъпка 1 Стъпка 1
: пилешки гърди, MAGGI® Пилешки Био Бульон 20x80g, чесън, лук

Пилешкото месо се поставя в тенджера, залива се с вода и се вари. Щом кипне, към него се прибавят пилешкият бульон MAGGI® и ситно нарязани лук и чесън. Вари се до пълна готовност.

Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Стъпка 2 4

Стъпка 2 Стъпка 2 Стъпка 2
: печурки, масло, червен пипер, пшеничено брашно

През това време в тенджера се задушават гъбите в масло, предварително нарязани на дребно. Щом омекнат, добавете брашно и червен пипер. Бъркайте енергично, докато се разтворят.

Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Стъпка 3 4

Стъпка 3 Стъпка 3

След това гъбите се заливат с част от бульона, в който се е варило пилешкото месо. Бърка се в продължение на около 5-7 минути, докато се получи гъстия сос за фрикасето.

Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Стъпка 4 4

Стъпка 4 Стъпка 4 Стъпка 4
: готварска сметана, черен пипер

Накрая се прибавя сварено пилешко месо - накъсано, сметана и черен пипер. Разбъркйте още няколко минути на котлона и сервирайте ястието топло.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
4
Бихте ли препоръчали този продукт на ваши приятели?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
Image CAPTCHA
Въведете символите показани в изображението.
Моля, попълнете полето captcha